Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Liderul politic al Hamas, înmormântat în Qatar. Ceilalţi lideri ai grupării fac apel la o "zi a furiei" la nivel internaţional

Liderul politic al Hamas a fost înmormântat în Qatar. Mii de oameni l-au condus pe ultimul drum. Ceilalţi şefi ai grupării teroriste au făcut apel la o "zi a furiei" la nivel internaţional. Hezbollah a lansat ca răspuns peste 60 de proiectile spre oraşele din nordul Israelului, însă au fost doborâte de sistemul Iron Dome.

de Redactia Observator

la 02.08.2024 , 21:31

Corpul neînsufleţit al liderului Hamas a fost depus la cea mai mare moschee din Doha. Mii de oameni au venit să-l conducă pe ultimul drum. Printre ei se afla şi Khaled Meshaal, despre care jurnaliştii occidentali cred că va fi următorul lider al grupării. A supravieţuit unei tentative israeliene de asasinat, acum 26 de ani, şi este considerat un erou pentru palestinieni. Cel care a anunţat un moment de linişte pentru liderul Hamas a fost Khalel al-Hayya - un negociator important pentru un armistiţiu în Gaza.

Tot mai multe linii aeriene ocolesc regiunea de teama unui război la scară largă

Liderii Hamas şi ceilalţi oficiali islamici l-au îngropat pe Ismail Haniyeh în oraşul Lusail, de lângă Doha. O procesiune simbolică a avut loc şi la peste 2 mii de kilometri distanţă, în Beirut. Sute de oameni au ieşit pe străzi cu steagurile grupării Hamas şi pro-palestiniene. Din Yemen şi până-n Indonezia, lumea musulmană a ţinut un moment de reculegere. În Turcia, steagurile au fost coborâte în bernă, iar mii de oameni au venit la moschei să se roage. Tot azi au apărut noi detalii despre asasinarea liderului Hamas. Publicaţia New York Times dezvăluie că acesta a fost ucis cu o bombă ce a fost ascunsă acum două luni, în casa lui din Teheran.

Vezi și

Între timp, gruparea teroristă Hezbollah a lansat peste 60 de rachete din Liban către oraşele din nordul Israelului, dar au fost interceptate de sistemul de apărare antirachetă Iron Dome. Liderul grupării a anunţat o luptă pe toate fronturile împotriva Israelului, după ce marţi seară israelienii au reuşit să-l ucidă pe numărul doi din Hezbollah. "Sunt foarte îngrijorat. Am avut o întâlnire directă cu premierul (n.red. - Netanyahu). Avem bazele pentru un armistiţiu. El trebuie să acţioneze şi trebuie să acţioneze acum", a declarat Joe Biden, preşedintele SUA.

Tot mai multe linii aeriene ocolesc regiunea de teama unui război la scară largă între Israel, pe de o parte şi Iran, şi Liban pe de altă parte. Grupul Lufthansa şi-a anulat toate zborurile de pasageri şi marfă către Tel Aviv până la 8 august. Şi compania TAROM a anunţat că prelungeşte suspendarea zborurilor spre şi dinspre Beirut până pe 6 august. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Liderul politic al Hamas, înmormântat în Qatar. Ceilalţi lideri ai grupării fac apel la o "zi a furiei" la nivel internaţional