Antena Meniu Search
x

Video Lista lui Zelenski. Preşedintele Ucrainei a cerut din nou ajutor din partea Occidentului: 1.000 de drone, 500 de tancuri, 300 de lansatoare multiple de rachete

Războiul de la granita noastra a ajuns în ziua 111, iar bătălia pentru Severodoneţk pare să se transforme într-una dintre cele mai mai violente lupte purtate vreodată în Europa. Forţele ucrainene au fost nevoite să se retragă din centrul oraşului iar un lider al separatiştilor ruşi susţine că soldaţii ucraineni au doar două opţiuni: să se predea sau să moară. Zelenski afirmă, însă, că Ucraina îşi va recuceri toate teritoriile în prezent ocupate, dacă va primi armamentul pe care nu încetează să-l ceară Occidentului.

de Redactia Observator

la 14.06.2022, 13:52

Vezi și

"În luptele din Donbas, care, cu siguranţă, vor rămâne în istoria militară ca una din cele mai brutale bătălii purtate în Europa şi pentru Europa, armata ucraineană şi serviciile de informaţii încă mai pot învinge, tactic, forţele Rusiei", a declarat Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei. În Severodoneţk situaţia este mai dramatică pe zi ce trece. Ruşii controlează acum mai bine de 70% din centrul urban, iar ultimul pod care lega oraşul de restul teritoriului încă neocupat al ţării a fost şi el aruncat în aer. Forţele armatei ucrainene nu sunt, însă, încercuite şi pot salva în continuare locuitorii oraşului.

La rândul lor, separatiştii afirmă că oraşul Doneţk a fost bombardat intens de armata ucraineană. La Mariupol, ocupanţii au invitat câţiva ziarişti în subteranele combinatului Azovstal, unde soldaţii ucraineni au rezistat aproape trei luni. Cel puţin 12 mii de civili ucraineni şi-au pierdut viaţa de la începutul invaziei. Preşedintele Zelenski rămâne însă convins că, de îndată ce va primi armamentul greu de care are nevoie, Ucraina îşi va elibera întregul teritoriu, inclusiv Crimeea. "Fiecare funcţionar rus care a pus stăpânire pe pământul scump al Crimeei să ţină minte: pe acest pământ nu vor avea niciodată pace", a declarat Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei.

Consilierul preşedintelui a oferit o listă consistentă a armamentului solicitat. Între altele ar fi nevoie de o mie de obuziere, o mie de drone, 500 de tancuri şi 300 de lansatoare multiple de rachete.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Lista lui Zelenski. Preşedintele Ucrainei a cerut din nou ajutor din partea Occidentului: 1.000 de drone, 500 de tancuri, 300 de lansatoare multiple de rachete