Locul secret unde s-ar afla 48 de cufere cu aur ascunse de Hitler. A fost folosit ca bordel de naziști

De Redactia Observator.
Publicat: 06.05.2021, 18:27.
Actualizat: 06.05.2021, 18:49

Căutătorii de comori au pornit pe urmele aurului ascuns al naziştilor. Comoara fusese destinată întemeierii celui de-al patrulea Reich.

Echipa de istorici şi arheologi a început săpăturile la una din cele 11 locaţii secrete, unde s-ar afla 48 de cufere cu aur ale lui Hitler. Această comoară uriaşă ar fi ascunsă la un palat din Polonia, folosit ca bordel de nazişti.

Palatul Minkowskie. Aceste este locul unde în urmă cu 76 de ani s-au oprit camioanele încărcate cu lăzile cu aur. Locaţia secretă a fost găsită de experţii Fundaţiei Silesian Bridge după ce au analizat mai multe documente ale subalternilor ofiţerului SS Heinrich Himmler, cel care a orchestrat Holocaustul. Fundaţia a primit un jurnal şi hărţi secrete de la moştenitori ai partizanilor celui de-al patrulea Reich. "Jurnalul Războiului a fost înmânat societăţii noastre împreună cu o hartă care ne arată 11 locaţii unde naziştii şi-au depozitat comorile”, spune Roman Furmaniak, director fundație.

Palatul Minkowskie, aflat în oaşul Wroclaw - în sud estul Poloniei, fusese transformat într-un bordel de lux de nazişti. Ofiţerul SS von Stein a fost cel care l-a convins pe superiorul său Himmler să mute aurul aici să îl încredinţeze amantei sale. ”Pe lângă cele 48 de lăzi pline cu aur menţionate de Von Stein, aici s-ar mai afla şi cufere care au aparţinute familiei care au fost ascunse pe terenul palatului”, crede Julia Pacewicz, istoric de artă.

Citește și:

Păstrătoarea aurului și-a ascuns identitatea în timpul timpul ocupaţiei sovietice măritându-se cu un rus. Mai mult a reuşit să ţină ascunsă locaţia aurului. ”Dorinţa noastră este să contribuim la salvarea moştenirii Silesiei şi a trecutului multicultural vast”, spune Roman Furmaniak, director fundație.

În afară de aur, istoricii speră să găsească în vănătoarea lor şi o parte din piesele de artă furate de nazişti din toată Europa.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.