Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Sute de spanioli au petrecut în stradă după extragerea numerelor câştigăroare de la Loteria de Crăciun

Loteria de Crăciun a făcut fericiţi sute de spanioli. Anul acesta, potul cel mare, numit "El Gordo", adică "Grăsanul", este de 4 milioane de euro.

de Redactia Observator

la 23.12.2017 , 12:20

Loteria de Crăciun a făcut fericiţi sute de spanioli. Anul acesta, potul cel mare, numit "El Gordo", adică "Grăsanul", este de 4 milioane de euro. Potrivit tradiţiei, după extragerea televizată în direct, numărul câştigător şi valoarea premiului au fost anunţate de copii.

Loteria de Crăciun a făcut fericiţi sute de spanioli. Anul acesta, potul cel mare, numit "El Gordo", adică "Grăsanul", este de 4 milioane de euro. Potrivit tradiţiei, după extragerea televizată în direct, numărul câştigător şi valoarea premiului au fost anunţate de copii.

Anunţul a dezlănţuit imediat fiesta în mai multe oraşe pentru că fondul de premiere a fost împărţit, ca în fiecare an, la mai mulţi câştigători. Aproape 520 de milioane de euro vor ajunge anul acesta doar în localitatea Vilalba de lângă Lugo.

Vezi și

Extrageri asemănătoare au loc în fiecare an încă din 1812, iar spaniolii participă de fiecare dată în număr extrem de mare. Potrivit tradiţiei, oamenii se costumează ca la bal mascat şi aşteaptă în stradă extragerea numerelor câştigătoare. 

Loteria de Crăciun a devenit cu adevărat populară odată cu declanşarea crizei economice, datorită miilor de premii mai mici, a câte o mie de euro fiecare.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri externe » Sute de spanioli au petrecut în stradă după extragerea numerelor câştigăroare de la Loteria de Crăciun