Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Luare de ostatici într-o închisoare din Rusia. Deţinuţii susţin că sunt membri ISIS şi au ucis un paznic

Cel puţin patru deţinuţi ruşi de la o închisiare de maximă securitate din regiunea Volgograd au luat prizonieri din rândul paznicilor şi l-au ucis pe unul dintre ei. O operațiune este în desfășurare pentru eliberarea ostaticilor. Vladimir Putin a fost informat despre atac. Cei patru atacatori s-au numit membri ai Statului Islamic iar presa rusă scrie că au ameninţat că au o bombă pe care o vor detona. 

de Redactia Observator

la 23.08.2024 , 16:11

Luare de ostatici într-o închisoare din Rusia. Deţinuţii susţin că sunt membri ISIS şi ameninţă că aruncă închisoarea în aer
Luare de ostatici într-o închisoare din Rusia. Deţinuţii susţin că sunt membri ISIS şi ameninţă că aruncă închisoarea în aer - Telegram

Mai mulţi deţinuţi au luat ostatici gardieni într-o închisoare din regiunea Volgograd din sud-vestul Rusiei, au afirmat autorităţile, care au anunţat că există victime, relatează AFP. În timpul unei comisii disciplinare în colonia penitenciară nr.19, mai mulţi deţinuţi au luat ostatici angajaţi, a indicat serviciul federal penitenciar (FSIN), într-un comunicat pe Telegram.

Un paznic a fost ucis

Serviciul a adăugat că sunt în desfăşurare operaţiuni pentru eliberarea ostaticilor şi că există victime. Potrivit presei ruse, un paznic a fost ucis. Această închisoare cu regim sever este situată în oraşul Surovikino, la circa 120 km vest de Volgograd, capitala regiunii, şi ar avea o capacitate de 1200 de locuri. 

Articolul continuă după reclamă

Cine sunt atacatorii

Pe acelaşi subiect

Potrivit canalelelor de Telegram Baza și Shot, care au surse în serviciile de securitate, atacul a fost comis de Ramzindin Toshev, în vârstă de 28 de ani, Rustamchon Navruzi, 23 de ani, Nazirchon Tonov, în vârstă de 28 de ani, toți trei au fost condamnați pentru trafic de droguri şi Temur Khusinov, în vârstă de 29 de ani, condamnat pentru vătămare corporală gravă premeditate.  Cei patru atacatori s-au numit membri ai Statului Islamic, relatează Meduza, un site de ştiri în limbă rusă, cu sediu în Letonia. 

Potrivit unei surse din poliţie, citată de TASS, cel puţin trei agresori au atacat angajaţi ai închisorii. Un videoclip neautentificat şi difuzat de mai multe media ruse ar arăta scena incidentului, o încăpere cu podeaua acoperită de sânge. În imagini pot fi văzuţi trei bărbaţi în uniformă, culcaţi la pământ şi însângeraţi, unii părând fără viaţă, şi alţi cel puţin doi bărbaţi filmaţi în picioare de un al treilea individ care vorbea în arabă. Apoi, acesta din urmă revendică, în arabă, apartenenţa lor la Statul Islamic (SI). În videoclipul de 46 de secunde, un bărbat ţine un cuţit într-o mână şi, cu cealaltă, pe unul dintre presupuşii gardieni de gât.

La mijlocul lunii iunie, mai mulţi membri ai organizaţiei jihadiste SI au fost ucişi după ce luaseră ostatici doi gardieni într-o închisoare din regiunea Rostov (sud-vest), învecinată cu Volgograd. Rusia a fost vizată în mai multe rânduri de atacuri revendicate de organizaţia jihadistă, chiar dacă influenţa SI rămâne limitată în ţară. La sfârşitul lunii martie, un atentat revendicat de SI împotriva Crocus City Hall, o sală de concert de lângă Moscova, unde bărbaţi înarmaţi au ucis 145 de persoane, a fost cel mai grav atac terorist comis în Rusia în aproape 20 de ani.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Ştiri externe » Luare de ostatici într-o închisoare din Rusia. Deţinuţii susţin că sunt membri ISIS şi au ucis un paznic