Antena Meniu Search
x

Video Lumea şi-a luat adio de la Papa Benedict al XVI-lea. Ceremonia a fost oficiată de actual Suveran Pontif, premieră în ultimii 200 de ani

Într-o ceremonia istorică, plină de simboluri, lumea catolică şi-a luat rămas-bun de la Papa Benedict al XVI-lea. O premieră pentru istoria modernă a Bisericii Catolice ca un papa să oficieze slujba de înmormântare pentru predecesorul său. Fostul suveran pontif a fost condus pe ultimul drum de peste 50.000 de pelerini şi mai bine de 4.000 de membri ai clerului.  

de Redactia Observator

la 05.01.2023, 20:07

Vezi și

Imnuri religioase s-au înălţat din Piaţa Sfântul Petru, unde peste 50.000 de oameni au venit din toată lumea pentru a-i aduce un ultim omagiu celui care le-a fost Papă timp de 8 ani. La înmormântare au fost prezenţi aproximativ cinci sute de cardinali și episcopi şi patru mii de preoți.

Ceremonia a fost oficiată de Papa Francisc, o premieră în ultimii 200 de ani. Actualul Suveran Pontif a sosit la slujbă într-un scaun cu rotile. Niciun șef de stat nu a fost invitat oficial la funeralii, fiind vorba de un fost papă, cu excepția celor ai Germaniei, țara de origine a lui Joseph Ratzinger, și Italiei. Dar mai mulţi lideri politici şi capete încoronate din întreaga lume au participat la înmormântare în nume personal. Printre ei, regele Filip al Belgiei şi preşedinţii Ungariei şi Poloniei.

Trupul neînsuflețit al papei emerit Benedict, aşezat în trei sicrie separate

Trupul neînsuflețit al papei emerit Benedict a fost așezat, conform tradiţiei, în trei sicrie separate: unul din lemn de chiparos a fost aşezat într-un sicriu de zinc care a fost aşezat într-un sicriu din stejar.

"Nu mi-a venit să cred felul cum emana modestie şi dragoste pentru Biserică şi evlavie atunci când a apărut pe balcon pentru prima dată. Am crezut că trebuie să fiu aici pentru că este Papa apropiat de sufletul meu", a spus un credincios.

Benedict a condus Biserica Catolică timp de opt ani. În 2013, a şocat întreaga lume când a anunţat că renunţă la pontificat, din cauza problemelor sale de sănătate. Era primul papă care demisiona în ultimii 600 de ani. A continuat să trăiască în Vatican și să poarte o sutană albă. Ultimele cuvinte pe cale le-a rostit înainte de a muri au fost - Doamne, te iubesc!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Lumea şi-a luat adio de la Papa Benedict al XVI-lea. Ceremonia a fost oficiată de actual Suveran Pontif, premieră în ultimii 200 de ani