Antena Meniu Search
x

Video Lupte pe viaţă şi pe moarte în a 15-a zi de război în Ucraina. Casa Albă avertizează că Rusia ar putea conduce un atac biologic sub steag fals

Bombardamentele continuă pentru a 15-a zi la rând. Rusia şi Ucraina se acuză reciproc pentru un atac care a înfiorat o lume întreagă asupra unei maternităţi din Mariupol. Războiul a intrat şi în faza ameninţărilor cu arme biologice.

de Redactia Observator

la 10.03.2022, 20:24

Vezi și

Mariupol este un oraş sub asediu zi şi noapte. ”Situaţia este tragică în Mariupol, oraş la Marea Azov. Oraşul este bombardat din aer, cu focuri de artilerie”, spune Dmitri Kuleba, Ministrul de externe al Ucrainei.

Două săptămâni de bombardamente au luat 1.200 de vieţi, dar e greu de făcut un bilanţ acum. Militari şi civili deopotrivă sfârşesc în gropi comune.

Imaginile cu o maternitate distrusă din Mariupol au cutremurat întreaga lume. Femei însărcinate rănite si pompieri care caută copii sub dărâmături.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: ”Astăzi trebuie să fim uniţi pentru a condamna această crimă de război a Rusiei! O bombă lansată din avion asupra unui spital, a unei maternităţi, este dovada hotărâtoare că are loc un genocid împotriva ucrainenilor”.

Pe acelaşi subiect

Rusia are propria versiune asupra ororilor de la Mariupol

Serghei Lavrov, ministrul de externe al Rusiei: ”Nu mai erau femei, copii sau membri ai personalului medical în acea maternitate de ceva vreme. A fost ocupată de luptători ai batalionului Azov împreună cu alţi extremişti, care şi-au format propria bază acolo, ca în toată Ucraina, de altfel, transformând oamenii în scuturi umane”.

O coloană de tancuri ruseşti care se apropia de Kiev a fost atacată de forţele ucrainele. Militarii Moscovei au făcut cale întoarsă. Pe de altă parte convoiul de blindate şi tancuri care ameninţă de mai bine o săptămână capitala s a pus acum în mişcare. S-ar afla la 20 de kilometri de oraş.

În Cernigău (Cernihiv), aflat la nici 150 de kilometri de Kiev, organizaţia Conflict Intelligence Team, susține că ruşii atacă cu bombe incendiare, interzise de legislaţia internațională.

Preşedintele Ucrainei cere tot mai insistent declararea unei "zone de interdicţie aeriană" deasupra Ucrainei, însă NATO respinge categoric varianta pentru a nu intra în conflict direct cu Rusia.

Oficialii de la Kiev anunţă că 1 din 2 oameni a fugit din capitală

Ar mai fi sub două milioane de locuitori în capitală acum. Dar ce e mai rău abia urmează pentru ucraineni, anunţă Casa Albă, care se teme că armata rusă ar putea trece la atacuri cu arme chimice și biologice.

Americanii cred că ar putea fi înscenat un fals atac al ucrainenilor mai ales că, propaganda Rusiei a acuzat insistent Ucraina că ar găzdui laboratoare de arme biologice, la comanda Pentagonului.

S-au făcut din nou coridoare umanitare prin care au fost salvaţi în ultimele zile 48.000 de oameni.

Faimosul lunetist canadian, Wali, se alătură forțelor ucrainene

Ororile răzbat de peste tot. Un ucrainean a aflat despre moartea soției și a copiilor de pe Twitter. Sunt victimele evacuării ratate de duminică, din Irpin când ruşii au încălcat armistiţiul. Bărbatul spune că le-a recunoscut bagajele şi hainele

De partea ucrainenilor intră în luptă şi cel mai temut lunetist din lume. Canadianul Wali şi-a câştigat reputaţia în Afrganistan, Siria şi Irak. Se spune că poate ucide până la 40 de inamici pe zi şi de la o distanţă de 3 kilometri şi jumătate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Lupte pe viaţă şi pe moarte în a 15-a zi de război în Ucraina. Casa Albă avertizează că Rusia ar putea conduce un atac biologic sub steag fals