Antena Meniu Search
x

Război în Ucraina. Jumătate din populația Kievului a fugit de la începutul invaziei ruse, susține primarul Vitali Kliciko

Jumătate din populația aglomerării urbane Kiev a fugit de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, pe 24 februarie, a anunțat joi primarul capitalei ucrainene, Vitali Kliciko, potrivit The Guardian.

de Redactia Observator

la 10.03.2022, 17:21

Tancurile ruse au ajuns la marginea de nord-est a Kievului
Tancurile ruse au ajuns la marginea de nord-est a Kievului - Profimedia Images

"Din informaţiile noastre, un locuitor din Kiev din doi a părăsit oraşul. Astăzi, ceva mai puţin de două milioane de locuitori se află aici", a declarat el pentru televiziunea ucraineană.

"Totuşi, Kievul s-a transformat în fortăreaţă", a spus Vitali Kliciko, în a cincisprezecea zi a invaziei ruse. "Fiecare stradă, fiecare clădire, fiecare punct de control s-a întărit", a mai adăugat acesta.

Aglomerația urbană din Kiev număra 3,5 milioane de locuitori înainte de începutul conflictului cu Rusia.

Rusia a lansat o ofensivă asupra Ucrainei pe 24 februarie, pe care a numit-o "operaţiune militară specială", forţând peste 2,3 milioane de refugiaţi să părăsească ţara, potrivit ultimului bilanţ al ONU publicat joi. 

Miercuri, forţele ruse au distrus un spital de copii şi o maternitate din Mariupol. Președintele Zelenski îi acuză pe ruși de genocid. 

Miniștrii de Externe Dmitri Kuleba și Serghei Lavrov s-au întâlnit, astăzi, în Turcia. Rusia și Ucraina nu au ajuns la niciun acord privind încetarea focului, în urma întâlnirii Kuleba - Lavrov. Ministrul rus de Externe a menționat că, în continuare, coridoarele umanitare rămân valabile, iar orarul lor va fi stabilit de "cei din teren"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Război în Ucraina. Jumătate din populația Kievului a fugit de la începutul invaziei ruse, susține primarul Vitali Kliciko