Antena Meniu Search
x

Macron, întrerupt de proteste împotriva reformei pensiilor în timpul vizitei în Olanda: "Preşedintele violenţei şi ipocriziei".

Preşedintele francez Emmanuel Macron a fost surprins de proteste împotriva reformei pensiilor în cursul unei vizite de stat, marţi, în Olanda, în timp ce se adresa studenţilor cu privire la viitorul Europei, relatează AFP şi Reuters. "Unde este democraţia franceză?", au strigat tinerii protestatari de pe platforma teatrului unde preşedintele francez şi-a început discursul, la Haga. Ei purtau un banner pe care era scris în engleză "Preşedintele violenţei şi ipocriziei", transmite Agerpres.

de Adrian Popovici

la 11.04.2023, 22:53

Macron, întrerupt de proteste împotriva reformei pensiilor în timpul vizitei în Olanda: "Preşedintele violenţei şi ipocriziei". - Profimedia

"Aveţi milioane de manifestanţi pe străzi", au afirmat aceştia, în timp ce guvernul francez se confruntă de la începutul anului cu proteste violente împotriva reformei sale care vizează creşterea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Aceasta este o democraţie şi o democraţie este exact un loc în care se poate manifesta", a răspuns şeful statului francez, când şi-a reluat discursul după o întrerupere de un minut. Dar "în ziua în care spuneţi 'că sunt un dezacord cu legea care a fost adoptată sau cu oamenii care au fost aleşi, pot să fac ceea ce vreau pentru ca decid eu însumi legitimitatea a ceea ce fac' , voi puneţi democraţia în pericol", a continuat el.

Reforma pensiilor a dus la proteste masive în Franța

Pe acelaşi subiect

Decizia sa de a recurge la procedura "49.3", adică adoptarea unui proiect de lege fără vot şi numai prin asumarea responsabilităţii guvernului său, a declanşate ample proteste în Franţa.

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi soţia sa, Brigitte, au sosit marţi în Regatul Ţărilor de Jos pentru o vizită de stat ce are loc pe fondul criticilor privind comentariile şefului statului francez despre poziţia Europei legată de China şi Taiwan, notează DPA.

Aceasta este prima vizită de stat a unui preşedinte francez în Ţările de Jos în ultimii 23 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Macron, întrerupt de proteste împotriva reformei pensiilor în timpul vizitei în Olanda: "Preşedintele violenţei şi ipocriziei".