Antena Meniu Search
x

Violențe la Madrid! Zece polițiști au fost răniți în timpul unor ciocniri izbucnite după moartea unui vânzător ambulant (Video)

Zece poliţişti au fost răniţi, iar şase persoane au fost arestate în timpul unor ciocniri în centrul Madridului, izbucnite după decesul unui vânzător ambulant.

Zece poliţişti au fost răniţi, iar şase persoane au fost arestate în timpul unor ciocniri în centrul Madridului, izbucnite după decesul unui vânzător ambulant de origine senegaleză.

”Numărul răniţilor este de zece poliţişti naţionali. Asta nu înseamnă că nu au fost răniţi în rândul poliţiştilor municipali”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei naţionale.

Contactată, poliţia municipală nu a vrut să facă declaraţii.

De asemenea, şase persoane de naţionalitate spaniolă au fost arestate, inclusiv un minor şi o femeie, potrivit poliţiei naţionale.

Pe acelaşi subiect

Ciocnirile, neobişnuite în capitala spaniolă, au început către ora 20.30 GMT (22.30, ora României), în cursul unei manifestaţii de protest, în urma decesului unui senegalez în vârstă de aproximativ treizeci de ani.

Ce s-a întâmplat cu Mambaye Ndiaye

Mambaye Ndiaye era un vânzător ambulant în Piaţa Puerta del Sol, cea mai celebră din Madrid.

Pentru că vânzarea pe străzi este interzisă, bărbatul și mai mulți conaționali, care vindeau la metrou, au fugit în momentul în care poliția s-a apropiat.

Potrivit unor martori, fugarii au fost urmăriți cu motocicletele de polițiști. La un moment dat, din cauza greutății sale, Mambaye Ndiaye s-a prăbușit la pământ, acuzând că se sufocă. 

Oamenii au sunat la ambulanță, însă aceasta a venit foarte greu, medicii nemaiputând face nimic pentru senegalez.

În urma incidentului, mai multe persoane s-au adunat în centrul orașului, îngrozite de ceea ce s-a întâmplat.

Protestatarii au aruncat cu pietre, pavele şi sticle într-un vehicul de pompieri şi în membri ai forţelor de ordine, care au răspuns cu tiruri cu gloanţe de cauciuc.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe străzi adiacente, dar şi în zonă, au fost incendiate elemente de mobilier urban şi biciclete.

Preşedinta regiunii Madrid Cristina Cifuentes şi-a exprimat regretul, vineri, faţă de decesul senegalezului, dar a apreciat că acesta a murit ”din cauze naturale”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Violențe la Madrid! Zece polițiști au fost răniți în timpul unor ciocniri izbucnite după moartea unui vânzător ambulant (Video)