Antena Meniu Search
x

Anunţ MAE: Nu există victime în rândul cetățenilor români prezenți la Kabul

Ministerul Afacerilor Externe condamnă atacul de la Kabul și precizează că nu există victime în rândul cetățenilor români prezenți în capitala afgană, informează Agerpres

Ministerul Afacerilor Externe condamnă atacul de la Kabul și precizează că nu există victime în rândul cetățenilor români prezenți în capitala afgană, informează Agerpres

''Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate atentatul terorist comis în dimineața zilei de astăzi, 31 mai 2017, în apropierea Ambasadei Germaniei din Kabul, Republica Islamică Afganistan, soldat cu numeroase pierderi de vieți omenești și peste 300 de răniți. Ambasada României la Kabul a comunicat că, din informațiile disponibile până la acest moment, nu există victime în rândul cetățenilor români prezenți în capitala afgană. MAE este în legătură permanentă cu misiunea diplomatică din Republica Islamică Afganistan și monitorizează evoluțiile de la fața locului'', se arată într-un comunicat al MAE transmis AGERPRES.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe transmite sincere condoleanțe familiilor victimelor și își exprimă solidaritatea cu autoritățile afgane și comunitatea diplomatică de la Kabul.

Un vehicul capcană a explodat miercuri dimineață în apropiere de cartierul diplomatic din Kabul, a arătat Ministerul de Interne afgan, relatează AFP. Cel puțin 80 de persoane și-au pierdut viața și alte 350 au fost rănite.

Atacul este unul dintre cele mai grave produse în ultimele luni la Kabul. Explozia a fost provocată de un "kamikaze care a detonat un vehicul capcană în apropiere de piața Zanbaq" din Kabul, chiar în centrul cartierului diplomatic și lângă un punct de control care duce la palatul prezidențial.

Sursă: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Anunţ MAE: Nu există victime în rândul cetățenilor români prezenți la Kabul