Antena Meniu Search
x

Atenționare MAE: Cod roșu de vreme rea în Grecia, se anunță furtuni puternice

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de vreme severă pentru românii care vor călătorească în Grecia. Se anunță furtuni, vânt puternic și căderi de grindină.

Cod roșu în Grecia
Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de călătorie pentru Grecia - pixabay.com

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de vreme severă pentru românii care vor călătorească în Grecia. Se anunță furtuni, vânt puternic și căderi de grindină.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Serviciul de Meteorologie a emis, pentru data de 5 februarie 2019, cod roșu de vreme nefavorabilă, respectiv furtuni puternice, vânt şi căderi de grindină,  pentru regiunile Attica, Peloponez și Evia.

De asemenea, a fost emis un cod portocaliu de vreme nefavorabilă pentru Creta, Insulele Ciclade, Insulele Ionice, Estul Greciei Centrale și Insulele Dodecaneze.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879 și +30 210 6744544, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. 

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefoanele de permanență ale Ambasadei României în Republica Elenă: +30 6978996222 și  Consulatului General al României la Salonic: +306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http:/salonic.mae.ro și www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Atenționare MAE: Cod roșu de vreme rea în Grecia, se anunță furtuni puternice