Antena Meniu Search
x

Galerie foto Elevii se pot întoarce în bănci pentru prima dată în 18 luni, în India. Mai multe şcoli s-au redeschis, în ciuda temerilor COVID

În ciuda îngrijorărilor pe care le au părinţii, mai multe şcoli şi-au redeschis porţile în India, pentru prima dată în aproape 18 luni.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 01.09.2021, 20:51

Mai mulți elevi şi studenți din India au păşit în interiorul unei săli de clasă pentru prima dată în aproape 18 luni, după ce autorităţile au dat undă verde pentru redeschiderea parțială a mai multor școli, în ciuda îngrijorării din partea unor părinți și a semnelor că numărul de infectări cu Covid-19 începe din nou să crească.

O parte dintre părinţi nu sunt de acord cu decizia de a-şi trimite din nou copiii la şcoală

Școlile și colegiile din cel puțin șase state se vor redeschide treptat, fiind luate mai multe măsuri pentru protecţie pe parcursul lunii septembrie. În capitala New Delhi, tot personalul din educaţie va trebui vaccinat, iar clasele vor fi limitate la 50%. De asemenea băncile vor fi constant igienizate, iar elevii vor păstra distanţa unul faţă de celălalt. În capitală, doar studenții din clasele a 11-a până la a 12-a vor avea voie să participe la început, deși nu este obligatoriu.

Unii părinți spun însă că nu îşi vor lăsa copiii să se întoarcă la şcoală. Printre aceştia se numără şi Nalini Chauhan, care și-a pierdut soțul în urma coronavirusului anul trecut.

Pe acelaşi subiect

„Acea traumă este pentru noi încă vie și asta mă oprește să ies din casă. Nu mergem la mall-uri. Nu mergem la cumpărături. Deci, de ce școli acum?”, a declarat mama. 

Viața revine încet la normal în India, după trauma focarelor de coronavirus de la începutul acestui an. Zeci de milioane de oameni au fost infectaţi, iar sute de mii şi-au pierdut viaţa. Numărul zilnic de infectări a scăzut brusc de la vârful de peste 400.000 atins în luna mai. Totuşi, sâmbătă, India a înregistrat 46.000 de cazuri noi, cel mai mare număr din ultimele două luni.

Creșterea cazurilor a ridicat semne de întrebare cu privire la redeschiderea școlilor. Specialiştii spun că riscul virusului pentru copii rămâne scăzut și deschiderea școlilor este urgentă pentru elevii mai săraci care nu au acces la internet, ceea ce face ca învățarea online să fie aproape imposibilă.

„Răspunsul simplu este că nu există niciodată un moment potrivit pentru a face ceva în timpul unei pandemii. Există un risc, dar viața trebuie să continue - și nu poți continua fără școli”, a spus Jacob John, profesor de medicină comunitară la Christian Medical College, Vellore.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Elevii se pot întoarce în bănci pentru prima dată în 18 luni, în India. Mai multe şcoli s-au redeschis, în ciuda temerilor COVID