Antena Meniu Search
x

Mai multe state europene îşi vor coordona campaniile de vaccinare împotriva coronavirusului

Germania, Franţa, Italia, plus alte cinci state europene au anunţat că doresc să îşi coordoneze campania de vaccinare împotriva coronavirusului. Vestea a venit prin intermediul unui comunicat semnat de către miniştrii Sănătăţii din aceste ţări.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 16.12.2020, 08:54

Anunţul a venit din partea miniştrilor Sănătăţii din respectivele ţări
Italia, Germania, Franţa, Belgia, Luxemburg, Olanda, Spania şi Elveţia doresc să îşi coordoneze campaniile de vaccinare anti-Covid - Profimedia Images
  • Opt state europene doresc coordonarea campaniei de vaccinare anti-Covid
  • Anunţul a venit din partea miniştrilor Sănătăţii din respectivele ţări

Campanie de vaccinare anti-Covid-19 coordonată la scară largă. Italia, Germania, Franţa, Belgia, Luxemburg, Olanda, Spania şi Elveţia doresc să facă schimb rapid de informaţii legate de modul în care vor proceda cu administrarea serului.

Anunţul a fost realizat de către miniştrii Sănătăţii din aceste ţări, într-un comunicat comun care a fost publicat de Italia, dar semnat anterior şi de restul oficialilor, potrivit news.ro, citând surse Reuters. 

Aceste ţări vor promova ''coordonarea lansării campaniilor de vaccinare'' împotriva coronavirusului.

Informaţia vine la scurt timp după ce surse din anturajul preşedintelui francez Emmanuel Macron au subliniat că începutul campaniei de vaccinare anti-Covid-19 ar urma să fie lansat în aceeaşi zi, în toate ţările europene.

Poziţia EMA

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat marţi că urmează să se reunească pe 21 decembrie, pentru a se pronunţa cu privire la autorizarea vaccinului împotriva Covid-19 de la Pfizer-BioNTech, aprobat deja în mai multe ţări.

EMA a făcut anunţul în urma presiunilor exercitate de către state membre UE, mai ales de către Germania, care doreşte să înceapă rapid vaccinarea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Mai multe state europene îşi vor coordona campaniile de vaccinare împotriva coronavirusului