Antena Meniu Search
x

Video Mai mulți activiști de mediu au aruncat cu praf roșu pe geamul care protejează Constituția SUA

Mai mulți activiști de mediu au aruncat miercuri, la Washington, cu praf roşu pe geamul care protejează exemplarul original al Constituţiei SUA, îndemnându-l pe preşedintele Biden să declare starea de urgenţă climatică, scrie news.ro.

de Redactia Observator

la 15.02.2024, 11:20

Mai mulți activiști de mediu au aruncat cu praf roșu pe geamul care protejează Constituția SUA
Mai mulți activiști de mediu au aruncat cu praf roșu pe geamul care protejează Constituția SUA - Captură X

"Nu ne dorim sfârşitul civilizaţiei, dar acesta este drumul pe care ne aflăm în prezent", a avertizat grupul Declare emergency, care a revendicat acţiunea pe X (fostul Twitter), postând o înregistrare video a incidentului.

Protestatarii au fost arestați

Necunoscuţi publicului larg, activiştii săi au desfăşurat deja o acţiune de asalt împotriva unei sculpturi de Degas într-un muzeu din Washington.

Arhivele Naţionale, situate în capitala federală a SUA, adăpostesc exemplarele originale ale Declaraţiei de Independenţă şi ale Constituţiei, scrise în 1787.

Pe acelaşi subiect

"În jurul orei 14.30, doi indivizi au aruncat cu pulbere roşie în geamul care o protejează", au precizat Arhivele Naţionale într-un comunicat. "Ei au fost arestaţi imediat", au adăugat acestea.

"Luăm foarte în serios acest tip de vandalism şi vom insista ca autorii să fie urmăriţi în justiţie", a declarat Colleen Shogan, arhivar al Statelor Unite.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Începând din toamna anului 2022, mai ales în Europa, activiştii ecologişti au vizat opere de artă pentru a atrage atenţia opiniei publice asupra încălzirii globale.

Ei şi-au lipit, de exemplu, mâinile pe un tablou al lui Goya la Madrid, au stropit cu supă de roşii tabloul "Floarea-soarelui" al lui Van Gogh la Londra şi au împrăştiat piure de cartofi pe o capodoperă a lui Claude Monet la Potsdam, lângă Berlin.

Mai recent, supă a fost aruncată pe sticla blindată care protejează "Mona Lisa", la Paris.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Mai mulți activiști de mediu au aruncat cu praf roșu pe geamul care protejează Constituția SUA