Antena Meniu Search
x

Video Mai mulți jurnaliști au fost arestați în Moscova, la o manifestație a unor soții de militari mobilizați

Poliţia rusă a arestat sâmbătă mai mulţi jurnalişti, la o manifestaţie a soţiilor unor militari mobilizaţi, care cer ca aceştia să fie aduşi înapoi din Ucraina, la doi ani de la invazia rusă, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 24.02.2024, 16:51

jurnalist arestat Rusia
Mai mulți jurnaliști au fost arestați în Moscova, la o manifestație a unor soții de militari mobilizați - X

În fiecare sâmbătă, aceste soţii de militari depun flori la Mormântul Soldatului Necunoscut, o acţiune simbolică, lângă zidurile Kremlinului, prin care cer ca aceştia să fie aduşi înapoi în Rusia de pe front.

Poliţia a avertizat presa - inclusiv pe AFP - să nu se ducă la aceste manifestaţii şi i-a arestat pe jurnaliştii care au încălcat acest avertisment, transmite News.ro.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Înregistrări video realizate de publicaţiile Sota şi SOTAvision care surprind poliţişti arestând mai multe persoane - dintre care două purtau veste galbene pe care scria ”presa”, venite să acopere această reuniune săptămânală a mişcării ”Put Domoi” (”drumul către casă” în rusă) în apropiere de flacăra soldatului necunoscut.

Pe acelaşi subiect

Potrivit SOTAvision, doi dintre jurnaliştii săi se află între persoanele arestate

Una dintre soţiile de militari a declarat SOTAvision, într-o înregistrare video, că activistele din cadrul mişcării au putut să depună flori, dar că se aflau ”sub control, într-un convoi al forţelor de ordine”.

”În vremurile noastre, simpla depunere de flori este o acţiune cetăţenească nu tocmai lipsită de riscuri”, declară această activistă sub protecţia anonimatului.

În altă înregistrare video, un poliţist ordonă unei jurnaliste de la SOTAvision care era pe cale să fie arestată să-şi oprească camera de filmare, altfel riscând să fie urmărită penal.

”Fată tânără, opreşte filmarea! Repet! Eşti avertizată în mod oficial! Dacă nu te conformezi cerinţelor legale ale unui ofiţer de poliţie, vei fi urmărită (penal) cu privire la nesupunere faţă de un ordin legal de la un ofiţer de poliţie”, îi spune agentul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Mai mulți jurnaliști au fost arestați în Moscova, la o manifestație a unor soții de militari mobilizați