Antena Meniu Search
x

Video Mai mulţi morţi în Olanda după ce un bărbat în echipament de luptă a început să tragă. Poliţia a arestat un suspect

Mai multe persoane au fost ucise joi, la Rotterdam, în sudul Olandei, unde un bărbat în vârstă de 32 de ani a fost arestat după ce a deschis focul într-un apartament, iar apoi a pătruns într-un centru medical vecin, Erasmus Medical Center, relatează AFP şi The Associated Press.

de Redactia Observator

la 28.09.2023, 19:56

Vezi și

Poliţia nu pecizează numărul morţilor şi anunţă că informează mai întâi rudele victimelor. Mai multe publicaţii olandeze scriu că suspectul purta o ţinută de luptă şi că ar fi fugit cu un scuter. El a fost, însă arestat de către poliţie, şi încătuşat pe heliportul spitalului. Poliţia a anunţat anterior că un bărbat purtând o ţinută militară şi înarmat cu o armă de mână a deschis focul într-o clasă la spitalul universitar, informează news.ro.

Poliţia crede că este vorba despre un singur atacator

Incendii au izbucnit în apropierea ambelor scene ale atacului, au anunţat autorităţile. Mobilul atacului era necunoscut imediat. Atacatorul ar fi folosit o armă de mână. Mai multe publicaţii locale mai scriu că un incendiu a izbucnit în altă clădire, aflată în apropierea locului atacurilor armate. Mai multe detonări au fost auzite. Cauza incendiului era, însă, necunoscută imediat. O persoană a fost rănită într-un apartament pe Heiman Dullaertplein, la aproximativ 1,5 kilometri distanţă de centrul medical, în cartierul Lloydkwartier al oraşului portuar.

Poliţia crede că este vorba despre un singur atacator şi a anunţat că anchetează implicarea suspectului arestat în atacuri. Potrivit postului RTV Rijnmond, doi copii se aflau în casă la momentul atacului. Un incendiu, lângă acaeastă casă, a fost stins, potrivit agenţiei olandeze de presă NOS. Imagini postate pe reţele de socializare surprind alt incendiu în spitalul universitar.

Martori oculari au declarat postului olandez RTL că s-aar fi folosit cocteiluri Molotov. Un student la Medicină a declarat că s-au tras cinci gloanţe la etajul patru al spitalului, după care arma a fost aruncată. Alt martor, care se afla în spitak, a declarat NOS că ”era multă panică şi se ţipa”. ”Am fugit de acolo la Spitalul Pediatric Sophia, unde mă aflu acum în siguranţă. Nu avem voie să părăsim clădirea şi trebuie să aşteptăm să vedem ce se întâmplă”, declară acest martor.

Centrul Medical Erasmus a anunţat pe X că, din cauza unort ”incidente diverse”, nu recomandă veniri la spital. Poliţia a evacuat tot studenţii şi personalul. ”Două incidente armate au avut loc la 28 septembrie într-o casă, pe Heiman Dullaertplein, şi într-o clasă la EMC, pe Rochussenlaan, la Rotterdam”, a anunţat poliţia pe X. ”Mă gândesc la victime, trecători, familie, prieteni, îngrijitori şi ofiţerii de poliţie”, a declarat, la Bruxelles, ziarului olandez AD, ministrul în exerciţiu al Justiţiei Dilan Yeşilgöz. Aceste atacuri arată ”încă o dată cât de importantă este activitatea” poliţiei, a subliniat ea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Mai mulţi morţi în Olanda după ce un bărbat în echipament de luptă a început să tragă. Poliţia a arestat un suspect