Antena Meniu Search
x

Malta, paradisul culinar din Mediterana. Românii preferă tocăniţa tradiţională de iepure

Românii au descoperit un nou paradis exotic - Malta. Sunt din ce în ce mai mulţi cei care vizitează insula din centrul Mării Mediterane. În afară de locurile încărcate cu istorie, turiştii merg acolo şi pentru experienţele culinare.

Vezi și

Românii au descoperit un nou paradis exotic - Malta. Sunt din ce în ce mai mulţi cei care vizitează insula din centrul Mării Mediterane. În afară de locurile încărcate cu istorie, turiştii merg acolo şi pentru experienţele culinare.

Gastronomia malteză este renumită pentru mixul de gusturi italiene, arabe şi engleze. Aici, orice turist găseşte măcar un preparat care să-l cucerească. Românii, spre exemplu, caută celebra tocăniţă tradiţională de iepure. Este masa principală din fiecare restaurant, iar o porţie consistentă costă în jur de 15 euro. 

Adrian şi Alina Stan, turisti români:

Tocăniţa de iepure a fost chiar deosebită, dar cred că cel mai mult m-a impresionat o brânză cu piper pe care am gustat-o chiar aici.

Gazdele malteze ştiu cum să îşi răsfeţe oaspeţii. Încă de la intrare, te întâmpină cu un platou cu aperitive. Poţi servi brânzeturi proaspete, măsline abia culese, dar şi fructe de mare gătite după reţete inedite. De regulă, toate ingredientele sunt din gospodăriile proprii. 

Rikkardu Zammit, patronul unui restaurant din Malta:

Am o fermă mică, unde ţin oi şi capre, în principiu pentru brânză. Platourile pe care le facem noi au brânză, măsline, roşii, ceapă şi roşii uscate. 

Dar nu poţi părăsi Malta fără să mănânci un peşte proaspăt. Doar suntem în mijlocul mării Mediterane. Pentru o ofertă bogată, există un loc special numit Marsaxlokk. 

Suntem în cel mai mare şi mai pitoresc sat pescăresc din Malta. Este o zonă celebră pentru sutele de bărci colorate de pe mare. Fiecare din ele spune o poveste.

Se numesc bărci luzzu şi sunt pictate chiar de pescarii din zonă. În fiecare dimineaţă, maltezii se întorc de pe mare cu plasele pline. Prind de toate, de la ton, macrou, calamar, peşte spadă, şi până la caracatiţe. De fapt, Malta este cel mai mare exportator de ton din Europa. 

O masă pentru două persoane ajunge la 40-50 de euro, cu tot cu băuturi. În plus, puţine sunt restaurantele din care pleci fără să primeşti ceva din partea casei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Malta, paradisul culinar din Mediterana. Românii preferă tocăniţa tradiţională de iepure