Antena Meniu Search
x

Mamă şi fiică, ambele profesoare, răpuse de Covid la câteva săptămâni distanţă una de cealaltă

O mamă şi fiica ei au murit după ce au fost infectate cu noul coronavirus, la doar câteva săptămâni distanţă una de cealaltă. Cele două au fost înmormântate împreună, lăsând în urmă durere şi lacrimi pentru familie şi prieteni.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 04.10.2020, 15:54

  • Amândouă erau profesoare.
  • Au fost înmormântate împreună.

Shirley Bannister, președintele unui departament de asistență medicală, în vârstă de 57 de ani, a murit pe 27 septembrie. Fusese confirmată pozitiv în data de 7 septembrie, ziua în care a murit singurul ei copil, Demetria Bannister, în vârstă de 28 de ani, profesor de școală elementară, tot în urma infectării cu noul coronavirus.

Cele două au fost descrise ca fiind inseparabile de Dennis Bell, fratele lui Shirley, spunând despre ele că erau „iubitoare şi bune cu cei din jur”.

Pe lângă faptul că amândouă erau profesoare, erau niște persoane iubitoare, adorau să planifice adunări de familie şi reprezentau „lumina din cameră” a mai adăugat acesta.

Demetria era de 5 ani profesoarăpentru şcoala primară şi preda pentru clasa a treia la Windsor Elementary School din Columbia.

„Pasiunea ei pentru învăţământ a venit de la mama ei”, a spus Bell.

Demetria era oglindirea mamei sale, prin manierismele ei și prin modul în care se purta.

„Îi plăcea să îndrume copiii și să facă distractivă învățarea. A vrut să transmită acea energie și pasiune către cei mai tineri.”

Denise Quickel, directorul școlii, a spus că se implica activ în toate activităţile pentru elevi, participa la spectacole, făcea parte din cor şi era mereu interesată să îi ajute pe cei din jur.

„Doamna Bannister și-a iubit elevii și nu a ratat niciodată ocazia de a pleda pentru ei și pentru educație”, a spus Quickel.

Ea a fost ultima dată la școală pe 28 august și au fost respectate toate protocoalele de distanţare şi protecţie împotriva virusului.

În data de 4 septembrie însă a fost dusă la spital cu simptome specifice virusului. Patru zile mai târziu şi-a dat ultima suflare.

Mama ei, Shirley, cea de-a doua cea mai mică dintre cei șase frați, a fost descrisă de fratele ei, Bell, ca o „figură maternă” pentru toți.

Chiar și când era copilă, ea avea grijă de ceilalți, a spus el, și în cele din urmă a ajuns să aibă grijă de mama lor la bătrâneţe.

„Era o persoană confidentă, genul de persoană la care te puteai îndrepta cu probleme și ştiai că te va asculta şi te va ajuta”, a spus el.

La vârsta de 19 ani a primit o diplomă de asistent medical licențiat la Midlands Technical College din Columbia.

A continuat să lucreze ca asistentă medicală în secția de gerontologie timp de 30 de ani, înainte de a deveni șefa secției de asistență medicală din Midlands, lucru pe care l-a făcut timp de șapte ani.

O fostă studentă, Kenyatta Hicks, a scris pe Instagram că Shirley a ajutat-o într-o perioadă dificilă, oferindu-i cărți școlare atunci când nu și le permitea.

„Era cu adevărat inspirația mea și acum este îngerul meu”, a scris ea.

Shirley a avut diabet și astm înainte de a fi depistată pozitiv cu simptome COVID-19. A stat în spital aproape două săptămâni înainte de moarte.

Vineri, congresmanul James Clyburn, a oferit condoleanţe pentru familia îndurerată:

„Demi era un profesor de clasa a treia în vârstă de 28 de ani în orașul meu natal. A fost ocnfirmată pozitiv după ce s-a întors la școală pentru pregătire și a murit trei zile mai târziu. Duminica trecută, mama lui Demi, Shirley a murit. A fost confirmată pozitiv în ziua în care a murit fiica ei. Tragic” a adăugat acesta.

Potrivit Daily Mail, cele două au fost înmormântate împreună. Zeci de persoane şi-au luat rămas bun şi au lăsat gânduri frumoase pe reţelele de socializare în amintirea lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Mamă şi fiică, ambele profesoare, răpuse de Covid la câteva săptămâni distanţă una de cealaltă