Antena Meniu Search
x

O mamă şi-a incendiat faţa din greşeală după ce a încercat să-şi aprindă o ţigară la plită

Un gest negândit a provocat o întreagă suferinţă unei mame din West Sussex care şi-a distrus faţa după ce a încercat să aprindă o ţigară.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 15.08.2020, 15:01

Louise Elizabeth Tanner s-a ales cu arsuri de gradul trei
Femeia a vrut să-şi aprindă ţigara folosind plita - Facebook/Louise Elizabeth Tanner
  • Femeia folosise spray fixativ pentru păr înainte.
  • În urma incidentului s-a ales cu arsuri de gradul trei.

Louise Tanner în vârstă de 50 de ani, mama a doi copii, a decis să folosească plita într-un moment în care nu găsea sub nicio formă o brichetă pentru a-şi aprinde ţigara.

Planul său însă n-a funcţionat aşa cum ar fi sperat, iar în momentul în care a deschis focul, părul său pe care tocmai aplicase spray fixativ, a izbucnit în flăcări.

“Aceea a fost cea mai rea zi din viaţa mea, însă sunt recunoscătoare că sunt încă în viaţă. Îmi doresc ca toate persoanele care trec prin această durere să înţeleagă că, în final există o luminiţă la capătul tunelului” a declarat femeia.

Louise s-a ales cu arsuri de gradul al treilea pe cap, faţă şi ureche şi cu cicatrici permanente.

“Am căutat o brichetă în toată casa, dar nu am reuşit să găsesc una. Am apăsat pe butonul plitei pentru a-mi aprinde ţigara, dar când m-am aplecat, părul meu s-a aprins în flăcări. Am început să alerg în jurul bucătăriei, urlând de durere. Flăcările s-au răspândit repede de la zona capului până la faţă şi gât. Am continuat să urlu după ajutor în timp ce smulgeam firele de păr din cap. Inima îmi bătea atât de tare încât credeam că o să fac un infarct.”

Ulterior Louise a fugit la chiuetă, dând drumul la apă rece, apoi şi-a băgat capul sub jetul de apă.

“În timp ce făceam asta am suspinat uşurată. Mă bucuram să fiu în viaţă.”

În stare de şoc, Louise s-a dus în pat şi a adormit. Câteva ore mai târziu, când soţul ei a venit acasă, a găsit-o dormit în pat, cu faţa jumătate topită.

“Mă treziste urlând, întrebându-mă ce s-a întâmplat, dar am continuat să insist că nu era nimic grav.”

Bărbatul a chemat însă o ambulanţă pentru a o transporta la spital. Medicii au descoperit arsurile teribile de gradul trei pe cap, faţă şi gât şi au luat imediat măsuri.

“Faţa mea era extrem de umflată şi abbia puteam deschide ochii. Mă simţeam ca şi când cineva mă bătuse. Din fericire o asistentă mi-a oferit un calmant, apoi m-au bandajat şi m-au lăsat să mă odihnesc."

A doua zi, Louise şi-a privit pentru prima dată chipul în oglindă. A fost un moment pe care nu îl va uita niciodată.

“Era un coşmar din care nu mă puteam trezi. Îmi arsesem 2,5% din corp, dar în cel mai rău loc posibil. Am primit grefe de piele de la donatori pentru faţa mea şi simţeam pielea unei persoane decedate pe mine, era groaznic. Mă gândeam doar la cât de uşor puteam evita toate astea dacă aş fi fost mai atentă.”

La un an distanţă, Louise a povestit despre perioada teribilă în care a trebuit să se obişnuiască cu noua sa înfăţişare, dar mai ales cu privirile inevitabile ale celor din jur.

“Îi vedeam în magazine cum mă priveau, iniţial mă înfuria lucru ăsta, dar apoi mi-am dat seama. Era curiozitatea. Şi eu aş fi făcut la fel, aşa că nu am lăsat oamenii să mă supere ori să mă facă să mă simt prost. Chipul meu s-a vindecat destul de mult, dar nu pot mulţumi suficient medicilor şi chirurgilor. De asemenea sunt recunoscătoare coafezei mele, căci este foarte important ca frizerul să păstreze grefa în timp ce taie părul şi să lucreze cu grijă. Încă fumez, dar acum sunt extrem de atentă.” a declarat Louise.

Potrivit Mirror, femeia trage un semnal de alarmă pentru toţi cei care se simt neputincioşi sau cred că viaţa lor este distrusă în urma unui accident poate asemănător şi speră ca povestea ei să fie o învăţătură şi un exemplu de putere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » O mamă şi-a incendiat faţa din greşeală după ce a încercat să-şi aprindă o ţigară la plită