Antena Meniu Search
x

Video Mama lui Navalnîi susține că e șantajată cu înmormântarea. Motivul înfiorător pentru care autoritățile refuză să-i predea trupul

Mama lui Alexei Navalnîi spune că este şantajată de autorităţile ruse. Ea a reuşit să îi vadă trupul la şase zile de la deces, dar acuză autorităţile că nu vor să îi predea cadavrul dacă înmormântarea nu se face în secret. Între timp, un alt lider al opoziţiei, Vladimir Kara-Murza, îl acuză pe Vladimir Putin că şi a trimis asasinii să elimine toţi rivalii din ţară şi din străinătate. În timpul acesta, candidaţii la preşedinţie sunt scoşi de pe buletinele de vot, iar simpatizanţii lui Navalnîi sunt trimişi pe front. Pe plan extern, Moscova ameninţă din nou cu războiul nuclear.

de Redactia Observator

la 22.02.2024, 21:19

Vezi și
  • LIUDMILA NAVALNÎI, mama lui Alexei Navalnîi: Noaptea trecută m-au dus în secret la morgă şi mi-au arătat trupul lui Alexei. Ei mă şantajează, vor să îmi impună unde, când şi cum să fie îngropat Alexei. Vor să facă asta în secret, fără să îmi iau la revedere. Vor să mă ducă la marginea unui cimitir, lângă un mormânt proaspăt şi să îmi spună: Aici odihneşte fiul tău! Nu sunt de acord cu acest lucru. 

Unul dintre cei care au dezvoltat neurotoxina Novichok are o explicaţie pentru care cadavrul lui Navalnâi nu este predat familiei la o săptămână după deces. Otrava rămâne în corp până la o lună, motiv pentru care autorităţile nu vor să predea trupul.

Un prieten al lui Navalnîi şi el opozant al lui Putin, Vladimir Kara-Murza, susţine că decesul este opera unei echipe de asasini folosită de Kremlin. Motivul este simplu - eliminarea opoziţiei in plin an electoral. Cu atât mai mult cu cât singurul rival al lui Putin la preşedinţie a fost eliminat din cursă, printr-o decizie aprobată azi de tribunal.

  • VLADIMIR KARA-MURZA, lider opoziţia rusă: Există multă descurajare, multă disperare, ceea ce este de înțeles uman. Eu însumi am fost în ceață toată această săptămână. Dar le datorăm tovarășilor noștri căzuți să continuăm să lucrăm cu și mai multă forță și să obţinem lucrurile pentru care au trăit și pentru care au murit.
Pe acelaşi subiect

Răzbunarea lui Putin i-a lovit şi pe ruşii care au depus flori în amintirea lui Navalnîi

Au primit hârtii de înrolare şi sunt trimişi să lupte în Ucraina. Au apărut detalii şi despre moartea pilotului rus care a dezertat cu elicopterul la începutul războiului. Bărbatul care locuia în Spania a fost ciuruit de gloanţe şi apoi călcat cu maşina. Chiar şi cetăţenii sunt în pericol, cred americanii. 

  • MATTHEW MILLER, purtător de cuvânt Dept. de Stat al SUA: Niciun cetăţean american nu ar trebui să ia în considerare o călătorie în Rusia indiferent de motiv. Punct!  Riscă să fie arestaţi de regimul rus, să ajungă la închisoare. 

În ultimele zile, dinspre Moscova au început să vină şi alte tipuri de ameninţări. Se vorbeşte tot mai des despre un război nuclear mondial. 

  • DMITRI MEDVEDEV, vicepreşedinte Consiliul rus de Securitate: Dacă existenţa ţării noastre va fi pusă în pericol, ce opţiuni îi rămân şefului statului? Niciuna! Și mai sunt şi accidente. Pornirea neintenţionată a unui conflict nuclear nu poate fi ignorată. 

Metodele de intimidare au loc şi pe plan european

SEBASTIEN LECORNU, ministrul francez al Apărării: Acum o lună, un sistem rusesc de control al traficului aerian a amenințat că va doborî avioanele franceze în Marea Neagră când ne aflam într-o zonă internațională liberă, în care patrulam. 

Din cauza acţiunilor Kremlinului, Joe Biden l-a numit pe Vladimir Putin "un ticălos nebun" la un eveniment caritbil. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Mama lui Navalnîi susține că e șantajată cu înmormântarea. Motivul înfiorător pentru care autoritățile refuză să-i predea trupul