Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Manevre militare ruseşti fără precedent! Pentru ce se pregăteşte Rusia?

Forţele militare ale Rusiei angajate în manevre care se derulează până sâmbătă, 21 martie, sunt de o amploare fără precedent

de Redactia Observator

la 21.03.2015 , 10:49

Forţele militare ale Rusiei angajate în manevre care se derulează până sâmbătă, 21 martie, sunt de o amploare fără precedent

45.000 de militari, 3000 de vehicule, 40 de nave de suprafaţă şi submarine,mii de aeronave participă în exerciţii care se desfăşoară pe o arie largă , de la zona Arctică, Marea Baltica, Marea Neagră.

Potrivit Jurnalul.ro, sunt activate capacităţi strategice balistice- sisteme Iskander şi avioane TU- 22 m în Crimeea. Anunţul iniţial al Rusiei a vizat manevre ale Flotei de Nord, care să susţină desfăşurări de forţe în Novaia Zemlia şi insula Franz Josef, accentuând vectorul de forţă spre Arctica.

Articolul continuă după reclamă

La exerciţii participă însă simultan şi coordonat capacităţi militare importante în apropierea graniţei cu Finlanda, trasee ce ating enclava Kaliningrad şi zonele sudice de la Marea Neagră şi Crimeea.

Exerciţiile sunt apreciate de Stratfor că o avertizare către NATO care îşi întăreşte capacităţi spre flancul estic european.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri externe » Manevre militare ruseşti fără precedent! Pentru ce se pregăteşte Rusia?