Antena Meniu Search
x

Manifestatie de sustinere a fostului premier Silvio Berlusconi

Sustinatorii lui Silvio Berlusconi au iesit, ieri, in numar mare pe strazile Romei pentru a-l apara pe politicianul condamnat definitiv la inchisoare

Vezi și

Mii de membri si simpatizanti ai partidului lui Berlusconi, multi adusi cu autobuzele din toata Italia, s-au adunat in fata palatului din Roma al conducatorului lor. Ei si-au afirmat convingerea ca Berlusconi este nevinovat si mai are inca multe de spus in politica.

“Am venit aici ca sa-l sustin pe presedintele nostru, este singura persoana din Italia si poate din toata Europa care le tine piept "magistratilor rosii "”, spus Marielle Menegatti. “Speram ca el va reveni in joc, dar cu fete noi, nu tot cu cele vechi care ar trebui sa se retraga si sa faca loc tinerilor, chiar si la centru-dreapta”, a vorbit Mariano Bartoli.

Curtea de Casatie a confirmat, zilele trecute, condamnarea la patru ani de inchisoare, pentru frauda fiscala, a lui Berlusconi, care mai are pe rol si alte procese. El nu a incetat sa-si proclame nevinovatia si sa afirme ca nu se va da batut. “Sunt aici. Voi ramane aici. Eu nu ma predau!”, a exclamat Berlusconi.

Partidul lui Berlusconi sustine guvernul de coalitie si multi politicieni se temeau ca, drept razbunare, acesta isi va retrage sprijinul. Dar fostul premier i-a linistit. “Guvernul trebuie sa mearga inainte si sa aprobe masurile pe care le-am cerut si asupra carora ne-am inteles cu totii”, a mai adaugat fostul premier.

Partidul face presiuni asupra presedintelui republicii pentru gratierea lui Berlusconi. Dar unii juristi spun ca acest lucru este imposibil pana la incheierea celorlalte procese ale sale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Manifestatie de sustinere a fostului premier Silvio Berlusconi