Antena Meniu Search
x

Video Avertisment sumbru la Adunarea Generală a ONU: "Lumea noastră se destramă"

S-au întâlnit să facă pace în lume, dar par mai dezbinaţi ca niciodată. De la tribuna ONU din New York, cei mai puternici polticieni se acuză reciproc pentru crizele care afectează Planeta. Cu un singur lucru sunt toţi de acord. Ucraina trebuie ajutată să facă faţă agresiunii Rusiei. 

de Redactia Observator

la 20.09.2023, 22:45

Vezi și

Summitul a început cu un avertisment sumbru din partea Secretarului General al ONU, lansat în momentul în care lumea este măcinată de cele mai multe conflicte violente din ultimii 80 de ani.  

Antonio Guterres, Secretarul General al ONU: Lumea noastră se destramă. Tensiunile geopolitice sunt în creștere. Provocările globale sunt din ce în ce mai mari. Iar noi părem incapabili să ne unim pentru a răspunde.

Erdogan a put tunurile pe Uniunea Europeană și marile puteri ale lumii

Cel mai critic a fost preşedintele Turciei. Recep Erdogan a aruncat cele mai grele cuvinte spre Uniunea Europeană. O acuză de ipocrizie pentru că refuză de aproape 40 de ani aderarea Turciei la blocul comunitar. A luat la ţintă, însă, şi marile puteri pentru lipsa de soluţii la marile probleme ale planetei. 

Pe acelaşi subiect

Recep Erdogan, președintele Turciei: Suntem de acord cu Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, şi afirmaţia sa că Instituţiile stabilite după Al Doilea Război Mondial nu reflectă lumea de astăzi. Asta reflectă foarte bine apelul nostru pentru o lume ce nu-i condusă de cinci puteri. Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite nu mai este o umbrelă de securitate, ci o zonă de conflict pentru cele cinci puteri globale. 

Vladimir Putin, marele absent de la Adunarea ONU, a fost pe buzele tuturor

Vladimir Putin nu s-a prezentat la Adunarea Generală ONU, dar numele lui a fost pe buzele tuturor. Într-un discurs istoric, preşedintele Volodimir Zelenski a acuzat încă o dată Rusia de genocid

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: Ştim numele a zeci de mii de copii şi avem dovezi pentru alte sute de mii de copii răpiţi şi, mai târziu, deportaţi de Rusia din teritoriile ocupate ale Ucrainei. Curtea Penală Internaţională a emis un mandat de arestare pe numele lui Putin pentru această crimă. 

De la tribuna ONU, preşedintele Klaus Iohannis a tras un semnal de alarmă - Rusia a transformat Marea Neagră în zonă de conflict - şi a cerut ajutorul aliaţilor. 

Klaus Iohannis, președintele României: Regiunea noastră extinsă a Mării Negre trebuie să fie protejată împotriva efectelor războiului purtat de Rusia contra Ucrainei, războiului ei hibrid şi împotriva interferenţelor maligne. Pe agenda internă, România a fost constant împotriva nevoii de a menţine aşa-numitele războaie îngheţate de lungă durată.

Strămutarea forţată este alt fenomen alarmant discutat la New York. Peste 100 de milioane de oameni au fost nevoiţi să îşi părăsească locurile natale anul acesta din cauza conflictelor sau schimbărilor climatice - cel mai mare număr din istorie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Avertisment sumbru la Adunarea Generală a ONU: "Lumea noastră se destramă"