Antena Meniu Search
x

Video Zelenski le-a promis americanilor victorii mari în război şi l-a luat la țintă pe Putin: "Este forțat să se umilească"

Prezent la Adunarea generală a ONU, Klaus Iohannis le-a povestit americanilor despre dronele ruseşti care cad pe teritoriul României. Preşedintele a explicat că aceste incidente sunt inacceptabile, chiar dacă ţara noastră nu este vizată direct de atacuri. În acest timp, Volodimir Zelenski a vizitat Casa Albă şi Congresul. Republicanii nu au fost însă de acord ca el să ţină un discurs, ca acum 10 luni. 

de Redactia Observator

la 22.09.2023, 21:43

Vezi și

La Universitatea Columbia din New York, Klaus Iohannis a explicat că România a activat apărarea aeriană din cauza dronelor ruseşti. 

Klaus Iohannis, preşedintele României: Este un lucru inacceptabil. În ciuda faptului că, desigur, Rusia nu atacă în mod intenţionat România. Aceste drone nu atacă direct România. Dar cum ele aterizează în România, asta este o problemă reală şi trebuie abordată. 

Din Ucraina vin şi veşti bune. A fost modificată o lege importantă pentru românii de acolo

Guvernul de la Kiev a modificat legea minorităţilor naţionale, care pot învăţa acum în limba maternă. În plus, românii de acolo pot interacţiona cu statul în limba maternă. Prezent şi el în Statele Unite, Zelenski s-a întâlnit cu Joe Biden şi a primit un nou transfer de arme şi muniţii. Pachetul include obuze şi rachete pentru lansatoarele Himars, dar nu şi rachete cu rază lungă de acţiune, cum cerea preşedintele ucrainean. 

Pe acelaşi subiect

Joe Biden, preşedintele SUA: Poporul ucrainean este călit pentru provocările care ne aşteaptă. Iar Statele Unite vor continua să vă fie alături. Săptămâna viitoare primele tancuri americane Abrams vor fi livrate în Ucraina.

Zelenski a vrut să se adreseze camerelor reunite ale Congresului, dar a fost refuzat de republicani

Aceştia ameninţă că blochează fonduri în valoare de 24 de miliarde de dolari destinate Ucrainei. Liderul de la Kiev a promis că armata lui va recuceri oraşul Bahmut şi le-a spus că Putin trece prin cel mai greu moment al lui. 

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: Putin este forțat să se umilească, primind personal o delegație de la Phenian și încercând să obţină favoruri din partea Teheranului. Este o slăbiciune evidentă!

Şi premierul polonez a ameninţat că nu mai dă arme Kievului, dar apoi a revenit asupra declaraţiei. Între timp, premierul ucrainean a avertizat că Rusia începe iar să lovească infrastructura energetică a ţării lui. Drept răspuns, Ucraina a bombardat cartierul general al marinei ruse din Marea Neagră cu rachete Storm Shadow. Momentul a fost surprins de un jurnalist britanic. 

Clădirea din Sevastopol a fost avariată serios, iar o persoană a fost dată dispărută. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Zelenski le-a promis americanilor victorii mari în război şi l-a luat la țintă pe Putin: "Este forțat să se umilească"