Antena Meniu Search
x

Video Marea Britanie relaxează restricţiile Covid, dar atrage atenţia asupra mutaţiei din India, considerată "variantă de îngrijorare"

Adunările interioare și îmbrățișările vor fi permise din nou, a declarat premierul britanic Boris Johnson, în contextul relaxării restricţiilor de Covid-19. Johnson a mai spus că Marea Britanie va trebui să monitorizeze variantele virusului, inclusiv mutaţia indiană.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 11.05.2021, 17:26

Premierul britanic Boris Johnson, anunţă ridicarea unor restricţii, în cadrul unei conferinţe de presă în Downing Street
Premierul Boris Johnson a anunţat ridicarea unor restricţii în Marea Britanie. Britanicii au acum voie să se îmbrăţişeze - Profi Media

Îmbrăţişările sunt legale din nou, în Marea Britanie

Prim-ministrul britanic, Boris Johnson, a prezentat următoarea etapă a relaxării, în cadrul pandemiei Covid-19, adunările interioare și îmbrățișările fiind permise din nou într-o abordare "prudentă și de bun simț".

Susţinând o conferință de presă din Downing Street, Johnson a declarat că testele pe care le stabilise pentru ca țara să treacă la următoarea etapă de redeschidere de lunea viitoare au fost îndeplinite, întrucât Marea Britanie a înregistrat cel mai scăzut nivel de decese în pandemie, din iulie anul trecut.

Cu toate acestea, el a subliniat necesitatea monitorizării noilor variante ale coronavirusului, inclusiv așa-numita variantă indiană, care a fost clasificată acum ca variantă de îngrijorare de Public Health England (PHE).

Pe acelaşi subiect

"Aceasta este o deblocare considerabilă. Dar trebuie să se facă într-un mod precaut, trebuie doar să monitorizăm varianta indiană, dar şi alte variante", a spus Johnson. La conferinţă a participat profesorul Chris Whitty, medicul-șef pentru Anglia, care, în actualizarea sa privind circulația pandemică, a spus că pentru unul dintre cele trei subtipuri ale variantei indiene era "oarecum îngrijorat", deoarece arăta o creștere bruscă a cifrei în unele părți ale Regatului Unit. "Deci, acest lucru trebuie monitorizat foarte atent", a spus Whitty.

Subtipul variantei indiene B.1.617.2, care s-a dovedit a fi cel puțin la fel de transmisibil ca varianta dominantă Kent din Anglia, a fost desemnat drept COV de PHE săptămâna trecută, după ce au fost depistate peste 500 de cazuri în mai multe regiuni din Anglia. Mutaţia se află pe o listă de variante, inclusiv cele sud-africane și braziliene, care sunt în prezent monitorizate ca "variante de îngrijorare" în Marea Britanie.

Conform relaxării măsurilor, care intră în efect de săptămâna viitoare, persoanele din diferite gospodării, care se puteau întâlni până acum numai în aer liber, se vor putea întâlni în interior. Mai exact, până la șase persoane sau două gospodării se vor putea întâlni în interior și până la 30 de persoane în aer liber.

Ridicarea completă a restricţiilor, din 21 iunie

Ridicarea completă a restricţiilor este programată pentru 21 iunie, iar britanicii vor putea călători neîngrădiţi și în țările din lista verde. Deblocarea de luni viitoare va însemna că ospitalitatea interioară se poate redeschide și divertismentul interior poate fi reluat, inclusiv cinematografe, muzee și zone de joacă pentru copii.

Toate divertismentele în aer liber rămase pot fi redeschise, cum ar fi cinematografele în aer liber și spectacolele. Unele evenimente mai mari vor putea avea loc, inclusiv conferințe, spectacole de teatru și concerte și evenimente sportive. Restricțiile privind numărul de participanți vor rămâne în vigoare.

"Publicul poate lua decizii informate și personale cu privire la contactul strâns, cum ar fi îmbrățișarea, cu prietenii și familia lor. Contactul strâns continuă să prezinte un risc de răspândire a Covid-19, iar oamenii trebuie să ia în considerare riscul pentru ei și pentru ceilalți. Rămân reguli sigure pentru locul de muncă și întreprinderi, cum ar fi magazinele și ospitalitatea", informează Downing Street.

Masca nu va mai fi necesară în sălile de clasă sau pentru elevii din zonele comune din școlile și colegiile secundare. Testele la domiciliu de două ori pe săptămână vor rămâne în efect, pentru a controla ratele de infecție. Toți studenții rămași vor fi eligibili să revină la predarea și învățarea personală începând cu 17 mai și ar trebui să fie testați de două ori pe săptămână la întoarcere.

Până la 30 de persoane vor putea participa acum la nunți, recepții și evenimente comemorative, precum și la alte evenimente private. Numărul de persoane care pot participa la înmormântări va fi determinat de numărul care poate fi găzduit în siguranță la locul de desfășurare, cu distanțarea socială.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Marea Britanie relaxează restricţiile Covid, dar atrage atenţia asupra mutaţiei din India, considerată "variantă de îngrijorare"