Antena Meniu Search
x

Alertă maximă în Marea Britanie. Ameninţarea teroristă se află la cel mai înalt nivel din ultimii 30 de ani

Atentatele sunt inevitabile în Marea Britanie. Avertismentul dur este cu atât mai îngrijorător cu cât vine chiar de la directorul general al MI5.

Vezi și

Marea Britanie se confruntă cu cea mai gravă ameninţare teroristă din istoria sa. Avertismentul dur este cu atât mai îngrijorător cu cât vine chiar de la directorul general al MI5, cea mai puternică agenţie de spionaj intern din Regat.

Ameninţarea teroristă se află la cel mai înalt nivel pe care l-am văzut în cei 34 de ani de carieră, explică Andrew Parker, directorul general al MI5.

Într-o apariţie publică rară, directorul general al agenţiei britanice de spionaj intern a avertizat că ameninţarea teroristă a crescut rapid. Iar atentatele sunt tot mai greu de oprit. Atacatorii reuşesc să pună la cale planuri complexe în doar câteva zile.

Ameninţarea teroristă a crescut dramatic, după ce Statul Islamic a pierdut bătălii și aproape toate teritoriile deţinute în Siria și Irak. 36 de persoane au murit în cele cinci atentate comise în acest an, în Marea Britanie. MI5 a anunţat că supraveghează aproximativ 3.000 de indivizi cunoscuți pentru implicare în activități teroriste. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Alertă maximă în Marea Britanie. Ameninţarea teroristă se află la cel mai înalt nivel din ultimii 30 de ani