Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Marea Britanie suspendă temporar 30 din cele 350 de licențe de export de arme către Israel

Marea Britanie este unul dintre principalii exportatori de arme din Europa, iar Israelul este unul dintre principalii beneficiari. Suspendarea a 30 de licențe din cele 350 de export de arme către Istarel vine ca o măsură preventivă, din cauza intensificării conflictului israeliano-palestinian.

de Redactia Observator

la 03.09.2024 , 10:51

Marea Britanie suspendă temporar 30 din cele 350 de licențe de export de arme către Israel
- Profimedia - imagine ilustrativă

Guvernul britanic a anunțat suspendarea temporară a 30 din cele 350 de licențe de export de arme către Israel, din cauza intensificării conflictului israeliano-palestinian. Decizia a fost luată ca măsură preventivă, în urma anumitor îngrijorări cu privire la respectarea legislației internaționale în ceea ce privește drepturilor omului.

Marea Britanie, unul dintre principalii exportatori de arme din Europa

Ministrul britanic al Comerțului, Kemi Badenoch, a declarat că această măsură este una „temporară și precaută” și că este menită să se asigure că exporturile de arme din Marea Britanie nu contribuie la escaladarea conflictului, informează Reuters, citată de Mediafax. Badenoch a declarat că licențele suspendate sunt supuse unei evaluări suplimentare, iar exporturile către Israel vor fi reluate doar dacă se confirmă că acestea respectă standardele legale internaționale.

Articolul continuă după reclamă

Marea Britanie este unul dintre principalii exportatori de arme din Europa, iar Israelul este unul dintre principalii beneficiari. Licențele de export acoperă o gamă largă de echipamente militare, inclusiv armament, muniție și tehnologie de supraveghere.

Organizațiile internaționale pentru drepturile omului au cerut în repetate rânduri suspendarea exporturilor de arme către Israel, susținând că acestea ar putea fi folosite în mod disproporționat împotriva civililor.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Putea fi evitată tragedia provocată de inundațiile din Galați?
Observator » Ştiri externe » Marea Britanie suspendă temporar 30 din cele 350 de licențe de export de arme către Israel