Antena Meniu Search
x

Marea Britanie va livra armatei ucrainene muniţie în valoare de 300 de milioane de euro în 2023. "Trebuie să descurajăm orice agresiune"

Premierul britanic Rishi Sunak va anunţa, luni, în cursul unei reuniuni cu liderii din Europa de Nord, ţările baltice şi Ţările de Jos în Letonia, livrarea către Ucraina a unei importante cantităţi mari de muniţie pentru artilerie, notează AFP, citat de Agerpres. Astfel, Londra va livra "sute de mii de muniţii pentru artilerie anul viitor în cadrul unui contract de 250 de milioane de lire sterline (304 de milioane de dolari) care va asigura Ucrainei un flux constant de muniţii esenţiale pentru artilerie pe tot parcursul anului 2023", potrivit unui comunicat dat publicităţii de biroul prim-ministrului. 

de Redactia Observator

la 19.12.2022, 09:09

Londra va livra Ucrainei importante cantităţi de muniţie pentru artilerie
Londra va livra Ucrainei importante cantităţi de muniţie pentru artilerie - Profimedia Images

În cadrul acestei întâlniri la Riga, vor fi discutate eforturile în curs destinate să contracareze Rusia în regiunile nordice şi la Marea Baltică.

Rishi Sunak, care va sosi luni în Letonia, le va cere celorlalţi lideri ai ţărilor care participă alături de Regatul Unit la Forţa expediţionară comună (JEF) să menţină sau să depăşească în 2023 nivelul de sprijin acordat în acest an Ucrainei, potrivit unui comunicat dat publicităţii de biroul prim-ministrului.

El va anunţa, de asemenea, că Londra va livra "sute de mii de muniţii pentru artilerie anul viitor în cadrul unui contract de 250 de milioane de lire sterline (304 de milioane de dolari) care va asigura Ucrainei un flux constant de muniţii esenţiale pentru artilerie pe tot parcursul anului 2023", potrivit comunicatului.

Regatul Unit a arătat calea "furnizând un ajutor defensiv Ucrainei, în special prin trimiterea de lansatoare de rachete multiple şi, recent, a 125 de tunuri antiaeriene", a continuat biroul premierului.

Pe acelaşi subiect

"Am furnizat, de asemenea, peste 100.000 de muniţii din februarie", în luna în care Rusia şi-a declanşat ofensiva, a adăugat sursa.

Luna trecută, Rishi Sunak a vizitat Kievul pentru a oferi sprijin suplimentar Ucrainei

Luna trecută, Rishi Sunak a vizitat Kievul pentru a oferi sprijin suplimentar Ucrainei în lupta sa împotriva forţelor ruse.

"Regatul Unit şi aliaţii noştri europeni au răspuns sincronizat la invazia Ucrainei şi rămânem fermi în ambiţia noastră de a restabili pacea în Europa", a declarat prim-ministrul britanic în comunicat.

"Dar pentru a obţine pacea trebuie să descurajăm orice agresiune şi desfăşurarea noastră în regiune este esenţială pentru a ne asigura capacitatea de a răspunde la cele mai grave ameninţări", a subliniat el.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se va adresa prin video participanţilor la întâlnirea JEF, care reuneşte lideri din Danemarca, Finlanda, Estonia, Islanda, Letonia, Lituania, Ţările de Jos, Suedia, Norvegia şi Regatul Unit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Stiri externe » Marea Britanie va livra armatei ucrainene muniţie în valoare de 300 de milioane de euro în 2023. "Trebuie să descurajăm orice agresiune"