Antena Meniu Search
x

Masca, accesoriu obligatoriu și pe covorul roșu

Cel mai vechi festival din cinematografia mondială, cel de la Veneţia, ar putea împrumuta numele de la carnavalul care se ţine în acelaşi loc. Ediţia care debutează astăzi va fi sub semnul măştilor. Măştilor de protecţie însă.

de Redactia Observator

la 02.09.2020, 17:37

Vezi și
  • Vor defila doar membrii juriului şi echipa din spatele filmului care va deschide ediţia de anul acesta.
  • Măsurarea temperaturii va fi biletul de intrare pe covorul roşu.

Chiar şi cu măsuri de distanţare socială şi fără superproducţii sau vedete de talie mondială, aşa cum şi-a obişnuit fanii, evenimentul promite să fie un punct de reper. Şi asta pentru că, după luni de pauză, dă în sfârşit startul marilor festivaluri de film.

Un zid de 2 metri înălţime şi un afiş cu protocolul sanitar străjuiesc covorul roşu pe care în această seară vor păşi starurile prezente la festivalul de la Veneţia.

Anul acesta, bliţurile, agitaţia, adrenalina nu vor mai fi ca în alţi ani.

Vor defila doar membrii juriului şi echipa din spatele filmului care va deschide ediţia de anul acesta: o dramă despre un cuplu, "The Ties", în regia lui Daniele Luchetti.

Primul eveniment de profil care se va desfăşura cu prezenţa participanţilor, în această pandemie, este o probă de curaj dar şi de responsabilitate. Măsurarea temperaturii va fi biletul de intrare pe covorul roşu. Iar măştile, obligatorii pentru toată lumea.

Vedetele şi-au asumat deja noua regulă vestimentară. Printre ele şi Tilda Swinton, care a fost surprinsă de paparazzi la sosirea în oraşul lagunelor. "Cronicile din Narnia", "Snowpiercer" sau "Michael Clayton" sunt printre cele mai cunoscute producţii în care a apărut.

Acesta este un singur proces colectiv în valoare de 3 miliarde de dolari. Arhitectul apărării este arestat pentru că a alergat gol într-o parcare.

Festivalul se încheie pe 12 septembrie, când juriul prezidat de starul australian Cate Blanchett va desemna câştigătorii competiţiei oficiale, inclusiv al râvnitului Leu de Aur. Din juriu trebuia să facă parte şi regizorul Cristi Puiu, care s-a retras în ultimul moment şi a fost înlocuit de actorul Matt Dillon.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Masca, accesoriu obligatoriu și pe covorul roșu