Antena Meniu Search
x

Revelion de MAXIMĂ SECURITATE! Blocuri de ciment, camioane şi tunuri de apă vor fi folosite la Koln pentru a evita o tragedie ca cea de la Berlin. 10.000 de poliţişti, mobilizaţi în Franţa

Pregătirile pentru Revelion au intrat în linie dreaptă. Marile oraşe ale lumii se pregătesc pentru noaptea dintre ani, dar cel mai mult contează acum nu petrecerile, ci măsurile de securitate.

Pregătirile pentru Revelion au intrat în linie dreaptă. Marile oraşe ale lumii se pregătesc pentru noaptea dintre ani, dar cel mai mult contează acum nu petrecerile, ci măsurile de securitate.

La Koln, accesul în piaţa unde are loc evenimentul va fi blocat cu blocuri de ciment, camioane şi tunuri de apă, pentru a evita o tragedie asemănătoare celei de la Berlin. Iar 10.000 de poliţişti vor patrula în apropierea târgurilor de Crăciun din Franţa, până după Anul Nou.

Germania

În Germania, ţara cel mai violent lovită de atentate în ultimele săptămâni, se iau măsuri sporite de securitate pentru acest final de an.

"Vom poziţiona strategic mai multe vehicule, printre ele 10 camioane, un tun cu apă şi, de asemenea, 34 de bariere de beton pentru a preveni ca maşini sau camioane să poată pătrunde în zonele securizate, în apropierea podurilor de pe malul stâng al râului Rin", a declarat Juergen Mathies, şef poliţie Koln.

Petrecerea de stradă de Revelion din centrul oraşului Koln a fost marcată anul trecut de zeci de agresiuni sexuale asupra femeilor, aşa că acum inclusiv primarul s-a implicat pentru ca totul să decurgă fără incidente nedorite.

"Toată lumea trebuie să poată sărbători noul an în Koln în mod paşnic şi în siguranţă", spune şi primarul Henriette Reker.

Franţa

Franţa, ţară marcată în ultimul an de atentate, chiar de ziua naţională, are şi ea planuri stricte de securitate. 10.000 de oameni înarmaţi vor asigura liniştea la târgurile de Crăciun şi în locurile unde se vor organiza Revelioane în aer liber.

"Mulţimile de oameni înseamnă măsuri de securitate sporite, cu controale, percheziţii, zone protejate şi toate aceste lucruri au fost luate în considerare înaintea incidentelor din Germania", a declarat Pierre-Henry Brandet, purtător de cuvânt al Ministerului francez de Interne,.

Rusia

Şi la Moscova se pregătesc dispozitive mărite de securitate de Anul Nou, după asasinarea ambasadorului rus la Ankara.

"Au apărut foarte mulţi poliţişti. Cred că e ceva normal ca nivelul de securitate să fie sporit având în vedere că din ce în ce mai multă lume vine aici de sărbători", spune un oficial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Revelion de MAXIMĂ SECURITATE! Blocuri de ciment, camioane şi tunuri de apă vor fi folosite la Koln pentru a evita o tragedie ca cea de la Berlin. 10.000 de poliţişti, mobilizaţi în Franţa