Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un adolescent cu coronavirus a impresionat întreaga Italie. Înainte să intre în comă, i-a făcut o promisiune mamei și s-a ținut de cuvânt

Povestea lui a impresionat întreaga Italie. Mattia, un tânăr de 18 ani infectat cu coronavirus, i-a făcut mamei lui o promisiune înainte să fie indus în comă, și s-a ținut de cuvânt.

de Veronica Micu

la 02.04.2020 , 12:18

Înainte să intre în comă, Mattia i-a făcut o promisiune mamei și s-a ținut de cuvânt Un adolescent cu coronavirus a impresionat întreaga Italie - Profimedia / imaginie ilustratuvă
  • Mattia este cel mai tânăr pacient cu coronavirus din Cremona.
  • 727 de oameni au murit în Italia, în ultimele 24 de ore

Povestea lui a impresionat întreaga Italie. Mattia, un tânăr de 18 ani infectat cu coronavirus, i-a făcut mamei lui o promisiune înainte să fie indus în comă, și s-a ținut de cuvânt.

Înainte să fie intubat și indus în comă, la spitalul din Cremona, Mattias i-a trimis mamei lui un mesaj în care i-a promis că nu o va lăsa singură.

"Nu-ți face griji, mama. Nu o să te las singură".

Articolul continuă după reclamă

Iar Mattia s-a ținut de cuvânt.

Potrivit publicației La Stampa, ieri dimineață, cel mai tânăr pacient infectat cu coronavirus din Cremona a fost detubat.

După mai multe zile în care a luptat să supraviețuiască, băiatul a vorbit cu mama lui prin intermediul unui apel video.

Mattia le-a mulțumit medicilor, care l-au tratat ca pe un fiu și care l-au ajutat să se nască pentru a doua oară.

O poveste despre umanitate și frumusețe

Lupta pentru viață a tânărului a impresionat întreaga Italie și este un exemplu de curaj și speranță. Povestea lui Mattia l-a înduioșat inclusiv pe fostul premier Matteo Renzi, care a vorbit despre băiat într-o postare pe Facebook.

"Înainte de a fi intubat, i-a promis mamei lui că nu o va lăsa singură. Un băiat de 18 ani, Mattia, a fost detubat astăzi (ieri n.r.), iar medicii ne informează că și-a sunat deja mama. O poveste despre umanitate și frumusețe", a scris Renzi.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

727 de decese în Italia, în ultimele 24 de ore

Cel mai recent bilanț al epidemiei de coronavirus din Italia arată 727 de decese într-o singură zi, ridicând bilanțul la total 13.155 de morți.

În Italia, de la debutul epidemiei de coronavirus au fost înregistrate 110.574 de persoane care au contractat Sars-CoV-2. 16.847 de persoane s-au vindecat. 

În regiunea Lombardia au fost înregistrate 1.565 de noi cazuri de Covid-19, 394 de decese şi 44 de persoane vindecate.  

Veronica Micu Like

Absolventă a Şcolii Superioare de Jurnalism (SSJ). A început la "Gardianul", ca reporter de investigaţii, apoi s-a alăturat echipei "Jurnalul Naţional", unde a scris mai bine de 11 ani. A urmat site-ul miscareaderezistenta.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri externe » Un adolescent cu coronavirus a impresionat întreaga Italie. Înainte să intre în comă, i-a făcut o promisiune mamei și s-a ținut de cuvânt