Antena Meniu Search
x

Un milionar care a provocat un accident în lanţ, beat la volan, şi-a donat toată averea şi colindă lumea desculţ

Vezi și

Luxul extrem nu aduce fericirea. O spune chiar un fost milionar, care şi-a donat întreaga avere. Aproape trei milioane de dolari. A renunţat la o viaţă opulentă în Dubai, ca să colinde lumea în picioarele goale.

Hoinarul de astăzi este milionarul de ieri. Cândva un afacerist de succes, a renunţat la tot, ca să colinde lumea. Şi să salveze oameni. 

-Numele meu este Mazzi. Sunt de origine siriană, am crescut în Brazilia, iar când aveam 14 ani părinţii mei au hotărât să ne mutăm în Dubai. Şi lucrul care m-a frapat cel mai tare acolo a fost felul în care toată lumea încearcă să facă bani. 

Un miraj în care a intrat rapid şi el. 

Pe acelaşi subiect

-La vârsta de 23 de ani, am decis că vreau să devin milionar până la vârsta de 30 de ani. 

Iar visul i s-a împlinit. La 23 de ani, s-a lansat în afaceri. La 30 de ani, avea deja în cont câteva milioane de dolari. Iar în garaj, un Ferrari. Dar, într-o zi, după o noapte de petreceri, s-a urcat beat la volan şi a provocat un accident în lanţ. A fost momentul în care a decis să-şi schimbe viaţa. 

-Am părăsit Dubaiul, am renunţat la afaceri şi am început să călătoresc. 

În Brazilia, şi-a cunoscut viitoarea soţie. O tânără care suferea de două tipuri de cancer. Mazzi a cheltuit peste un milion de dolari ca să-i salveze viaţa. Alte două milioane le-a donat. Apoi, a plecat în jurul lumii, cu o dubă veche. Şi a devenit negustor. Vinde tămâie, obiecte de artă sau condimente rare, pe care le adună din toate colţurile pământului. 

Tânărul continuă să-şi doneze profitul. Trăieşte simplu, în meditaţie, conectat cu natura. Şi nu are nevoie de mai mult. 

-Am realizat că secretul fericirii mele este să mă detaşez de lucrurile multe pe care  le-am strâns în primii 30 de ani de viaţă. Sunt mai fericit decât am fost vreodată! Nu-mi amintesc să fi văzut o poză cu mine zâmbind, iar acum nu pot să-mi şterg zâmbetul de pe chip când colind lumea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Un milionar care a provocat un accident în lanţ, beat la volan, şi-a donat toată averea şi colindă lumea desculţ