Antena Meniu Search
x

Expoziţie manifest în care descoperi că oamenii străzii sunt Oameni

Poveşti dure de viaţă au fost transformate în opere de artă. 15 chipuri măcinate de suferinţă sunt imortalizate în fotografii emoţionante şi adunate într-o expoziţie-manifest. Sunt chipurile a 15 oameni fără adăpost din Bucureşti.

Vezi și

Poveşti dure de viaţă au fost transformate în opere de artă. 15 chipuri măcinate de suferinţă sunt imortalizate în fotografii emoţionante şi adunate într-o expoziţie-manifest. Sunt chipurile a 15 oameni fără adăpost din Bucureşti.

În documentar, unul din personaje, în viaţa reală un om al străzii cu o poveste impresionantă. 

-Am plecat în pribegie, cu o boccea în spate, urmând ca să experimentez cum se poate descurca un naufragiat pe o insulă pustie. 

Radu Calomfirescu a venit acum să-şi vadă întregul destin transpus într-o fotografie. 

Pe acelaşi subiect

-Totul a fost un declin pe care l-am privit ca la televizor. A început cu destrămarea familiei şi a continuat cu decăderea mea ca fiinţă umană, până am ajuns să pierd tot ce-am avut. 

A ajuns să doarmă pe stradă şi să trăiască din mila oamenilor. O realitate dură, pe care a acceptat-o demult. 

-Nu poţi remedia nimic. Totul este pentru că aşa trebuie să fie. Aşa se întâmplă. Trebuie doar să te înveţi să înghiţi lucrurile astea. 

Asta a înţeles şi doamna Maria, dar nu s-a lăsat înfrântă. După ani în care a tot încercat să-şi caute un loc de muncă, visul ei a prins acum contur. 

-Domnul director mi-a spus un bun venit, ce nu mi s-a întâmplat până acum. Chiar dacă e puţin, însă ştiu că e o muncă cinstită, mă simt enorm de bine. Atunci nu mă dau pentru nimic în lume.

Meritul îi aparţine lui Laurenţiu Garofeanu. Impresionat de poveştile de pe străzi, artistul a ales să le dezvăluie prin intermediul imaginilor.

-Cred că emoţia clipurilor a ieşit din sinceritatea oamenilor. +11:30 Mi-am dorit foarte mult ca aceşti oameni să poată avea o discuţie cu mine, prin acea cameră, de la om la om. 

Iar publicul prezent la vernisaj spune că i-a ieşit. 

Proiectul "Oamenii străzii, povești din București" a început anul trecut, cu scopul să îi ajute pe cei fără adăpost.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Expoziţie manifest în care descoperi că oamenii străzii sunt Oameni