Antena Meniu Search
x

Medic australian în vârstă de 88 de ani, eliberat de Al-Qaida după 7 ani. Fusese răpit împreună cu soţia sa în 2016

Un medic australian în vârstă de 88 de ani, răpit de jihadişti şi ținut prizonier în Africa de Vest de militanții Al-Qaida timp de peste șapte ani, a fost eliberat.

de Redactia Observator

la 19.05.2023, 10:45

- Profimedia

Un medic australian în vârstă de 88 de ani, Kenneth Elliott, a fost eliberat la şapte ani după ce a fost răpit de jihadişti în Burkina Faso, a anunţat vineri guvernul australian, citat de France Presse. Elliott şi soţia sa au fost răpiţi de jihadişti având legătură cu reţeaua Al Qaida în ianuarie 2016, în apropierea graniței dintre Mali și Burkina Faso, unde conduceau o clinică timp de peste 40 de ani.

Soţia sa a fost eliberată după 3 săptămâni

Localnicii au creat o pagină de Facebook și au făcut campanie pentru eliberarea lor. Grupul afliliat Al-Qaida a eliberat-o pe soția lui, Jocelyn, după trei săptămâni, în urma presiunilor publice.

Kenneth Elliott este în siguranță și a ajuns la familia sa, a declarat ministrul de externe al Australiei, potrivit BBC.

"Dr. Elliott este în siguranţă şi s-a reunit cu soţia sa Jocelyn şi copiii lor", a spus dna Wong. "Sunt foarte bucuroasă că a fost eliberat şi că este din nou în siguranţă cu familia sa", a adăugat ea.

"La vârsta de 88 de ani și după mulți ani petrecuți departe de casă, Dr. Elliott are acum nevoie de timp și intimitate pentru a se odihni și a-și reface forțele. Vă mulțumim pentru înțelegere și compasiune", a anunțat familia prin intermediul unui comunicat, relatează Mediafax.

Răpirea cuplului a fost revendicată de grupul jihadist Ansar Dine, legat de Al Qaida. În iulie 2017, organizaţia jihadistă a publicat un video în care arăta şase ostatici, printre care Kenneth Elliott. Atât Al-Qaida cât și alte grupări extremiste din nordul și vestul Africii folosesc răpirile ca modalitate de a strânge bani prin răscumpărare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Medic australian în vârstă de 88 de ani, eliberat de Al-Qaida după 7 ani. Fusese răpit împreună cu soţia sa în 2016