Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Medic francez, acuzat că a agresat sexual 7 paciente. Cum răspunde acuzațiilor: "Gesturile au fost interpretate greşit"

Un medic din structurile de urgenţă ale unei clinici private din Toulouse a compărut, marţi, în faţa instanţei, fiind acuzat de agresiuni sexuale asupra unor paciente pe care le-ar fi atins în zone intime şi le-ar fi sărutat, transmite Le Figaro.

de Redactia Observator

la 04.09.2024 , 09:09

Medic francez, acuzat că a agresat sexual 7 paciente. Cum răspunde acuzațiilor: "Gesturile au fost interpretate greşit"
Medic francez, acuzat că a agresat sexual 7 paciente. Cum răspunde acuzațiilor: "Gesturile au fost interpretate greşit" - Shutterstock

Procurorul a cerut o pedeapsă de doi ani de închisoare, dintre care un an cu suspendare. Decizia tribunalului penal din Toulouse este aşteptată la 24 septembrie. Potrivit declaraţiilor celor şapte presupuse victime, medicul le-ar fi atins în zone intime – sâni, zona pubiană, sfârcuri – le-ar fi sărutat şi le-ar fi pus mâna pe fese şi coapse.

În faţa instanţei, medicul în vârstă de 65 de ani a recunoscut că a fost ”tactil” şi a regretat că reclamanţii au suferit din cauza atitudinii sale. Medicul a avut dificultăţi în a convinge instanţa când a susţinut că ”gesturile sale au fost interpretate greşit”. Avocatul său Alexandre Martin a pledat pentru ”stângăcie”.

”Acestea nu sunt agresiuni sexuale. Au fost gesturi venale care nu au fost bine primite de pacienţi”, a minimalizat el, subliniind o carieră medicală exemplară ”de care poate fi mândru”, potrivit news.ro.

Articolul continuă după reclamă

Inculpatul a fost reținut timp de 4 luni

Angèle Fères-Massol, avocata uneia dintre victime, a deplâns faptul că inculpatul, care a fost reţinut timp de patru luni, a dat dovadă de ”o lipsă totală de ascultare şi de consideraţie faţă de ceea ce aveau de spus victimele”.

Faptul că unitatea medicală privată nu l-a sancţionat este ”destul de inexplicabil”, adaugă avocata: ”El lucra ca angajat temporar în zone cu deficit de personal, deci cred că ştia că va fi dificil să fie marginalizat”.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Medic francez, acuzat că a agresat sexual 7 paciente. Cum răspunde acuzațiilor: "Gesturile au fost interpretate greşit"