Antena Meniu Search
x

Medic ginecolog, acuzat de agresiune sexuală, în SUA. 147 de paciente, despăgubite de două spitale cu peste 165 de milioane de dolari

Două spitale din New York au anunţat, vineri, că vor plăti împreună peste 165 de milioane de dolari celor 147 de foste paciente ale unui medic ginecolog pe care l-au acuzat de acte nepotrivite şi agresiuni sexuale, potrivit News.ro.

de Redactia Observator

la 25.07.2023, 11:13

147 de paciente, despăgubite de două spitale cu peste 165 de miliane de dolari
Medic ginecolog, acuzat de agresiune sexuală, în SUA - Shutterstock

Medicul Robert Hadden a fost privat de dreptul de a profesa în 2016, în urma dezvăluirilor care îl vizează. El urmează să fie judecat în instanţa federală pentru aceste presupuse fapte, care se întind pe mai bine de două decenii, comise în detrimentul a zeci de femei.

Femeile au spus că medicul punea întrebări sexuale nepotrivite 

Cele două spitale în care a practicat, Columbia University Irving Medical Center şi NewYork-Presbyterian Hospital, au creat anul trecut un fond special pentru a compensa femeile care l-au acuzat pe ginecolog.

"Regretăm profund durerea suferită de pacienţii lui Robert Hadden şi sperăm că acest acord va oferi un oarecare confort femeilor cărora le-a făcut rău", a anunţat Centrul Medical Irving al Universităţii Columbia într-un comunicat.

Pe acelaşi subiect

Printre foştii pacienţi ai doctorului Hadden se numără şi soţia unui fost candidat democrat la Casa Albă, Andrew Yang. Evelyn Yang a spus în 2020 că a fost agresată sexual în timpul primei sarcini, în 2012. Evelyn Yang a afirmat că a observat în timpul consultaţiilor că medicul ei punea întrebări sexuale nepotrivite, dar şi-a spus: "Ok, doctorul meu este un pervers, dar eu mă voi concentra pe sănătatea copilului meu".

Dar, într-o zi, când era însărcinată în 7 luni, Robert Hadden pretextase, potrivit ei, o examinare suplimentară la finalul unei întâlniri pentru a „o atrage spre el”.

 "M-a dezbracat şi m-a examinat intern, fără mănuşi. Ştiam că este greşit. Ştiam că a fost un atac”, a spus ea pentru CNN.

Ani mai târziu, ea a depus mărturie la biroul procurorului districtual din New York, care l-a pus sub acuzare pe Hadden. Cu această ocazie, ea a fost audiată de un mare juriu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Medic ginecolog, acuzat de agresiune sexuală, în SUA. 147 de paciente, despăgubite de două spitale cu peste 165 de milioane de dolari