Antena Meniu Search
x

Video Acuzaţii fără precedent la adresa unui cunoscut medic: ar fi aruncat la gunoi o fetiţă născută prematur, pentru a o lăsa să moară

Acuzaţii cumplite la adresa unui cunoscut medic ginecolog din Capitală. Doctorul a fost audiat în această dimineaţă de procurori într-un dosar de tentativă de omor calificat prin cruzimi. Medicul lucrează la Maternitatea Polizu din Bucureşti şi este acuzat că ar fi aruncat la gunoi, în urmă cu mai bine de trei ani, o fetiţă născută prematur pentru a o lăsa să moară. 

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 07.10.2022, 14:54

Vezi și

Totul s-ar fi întâmplat în 2019, atunci când mama copilului, o femeie din Piteşti, avea să nască prematur după doar aproximativ 6 luni de sarcină.

Mama a născut într-un vestiar al spitalului

A fost trimisă atunci la Bucureşti şi a ajuns la maternitatea Polizu, acolo unde a fost preluată de medicul care este acum cercetat în acest dosar. Medicul le-ar fi spus din start părinţilor că cel mci are şanse infime de supravieţuire. Femeia ar fi ajuns să nască într-o sală în care se schimbau asistentele de la maternitate, nu într-o sală de operaţii. După naştere, medicul ar fi preluat copilul şi le-ar fi spus părinţilor că nu a supravieţuit, deşi în realitate, se pare, bebeluşul trăia.

Copilul, lăsat într-o pungă, găsit în viaţă după 12 ore de o asistentă

Pe acelaşi subiect

Chiar dacă ceilalţi medici i-au atras atenţia bărbatului că cel mic este în continuare în viaţă, copilul a fost pus de medic într-o pungă şi găsit abia după 12 ore, atunci când o asistentă care o întrebase pe mamă dacă doreşte ca autopsia celui mic să fie făcută, a luat punga în care se afla nou-născutul şi a observat că acesta mişcă şi plânge. Cu alte cuvinte, că este în viaţă. 

În jurul orei 10 medicul a ajuns la audieri, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Nici el nici avocata sa nu au vrut să răspundă întrebărilor junaliştilor. Spuneau doar că medicul a respectat procedurile spitalului, însă fără niciun fel de alte detalii.

Mai comunicativ cu jurnaliştii a fost avocatul familiei care face aceste acuzaţii:

Adrian Cuculis: Acum 3 ani de zile, medicul pur şi simplu nu i-a dat niciun drept la viaţă. Acel copil a fost pus într-o pungă, legată punga la gură şi pusă într-un coş de gunoi, pe româneşte, în sala de operaţii. Medicul acesta, un copil la 24 de săptămâni nu îl vedea un copil, îl vedea un avort, s-a referit la el ca fiind un avort. El a spus că nici măcar a doua oară nu şi-a dat seama că acel copil este în viaţă.  Ulterior el a fost declarat că a fost viu, de-abia la 24 de ore, chiar mai mult, la 36 de ore distanţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Acuzaţii fără precedent la adresa unui cunoscut medic: ar fi aruncat la gunoi o fetiţă născută prematur, pentru a o lăsa să moară