Antena Meniu Search
x

Membră a congresului SUA, bătută în liftul clădirii în care locuiește. Agresorul a început să facă flotări, apoi a lovit-o cu pumnul în față și a fugit

Reprezentanta statului Minnesota în Congresul SUA, Angie Craig, a fost agresat în lifftul clădirii în care locuiește la Washington, D.C., potrivit Agerpres. Şeful ei de cabinet, Nick Coe, a precizat că democrata a suferit unele contuzii, dar "în rest, este în regulă din punct de vedere fizic", potrivit News.ro.

de Redactia Observator

la 10.02.2023, 07:36

Agresorul a început să facă flotări, apoi a lovit-o cu pumnul în față și a fugit
Membră a congresului SUA, bătută în liftul clădirii în care locuiește - Profimedia

Nick a adăugat că nu există nicio dovadă care să sugereze că atacul a fost motivat politic. Atacul a avut loc dimineaţa devreme, iar deputata "s-a apărat de atacator", a precizat Coe. Agresorul a fugit de la locul agresiunii, a mai spus biroul ei. "Reprezentanta Craig este recunoscătoare Departamentului de Poliţie Metropolitană din DC pentru răspunsul lor rapid şi cere respectarea vieţii ei private în acest moment", a adăugat şeful ei de cabinet.

Agresorul a fugit de la fața locului

Un raport al Departamentului de Poliţie Metropolitană care detaliază atacul, obţinut de NBC News, spune că Angie Craig l-a văzut prima dată pe suspect în holul blocului, "comportându-se haotic, ca şi cum ar fi fost sub influenţa unor substanţe".

El a intrat apoi în lift cu ea şi a început să facă flotări înainte de a o lovi cu pumnul în bărbie şi de a o apuca de gât, potrivit raportului. Politiciana a aruncat cu ceaşca de cafea fierbinte în atacator, după care acesta a fugit. În vârstă de 51 de ani, pe care îi va împlini săptămâna viitoare, Angie Craig a fost alesă prima dată în 2018 în Camera Reprezentanţilor şi realeasă anul trecut. Angie Craig este prima membră a Congresului reprezentând statul Minnesota care este deschis LGBTQ.

Membrii Congresului s-au confruntat cu o creştere a ameninţărilor cu acte de violenţă după atacul din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliu, ceea ce i-a determinat pe legislatori să ceară mai multe fonduri pentru securitatea personală.

În toamna anului trecut, Paul Pelosi, soţul fostei preşedinte democrate a Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi, a fost atacat violent, cu un ciocan, în plină noapte, la domiciliul familiei din San Francisco. Agresorul a declarat că ţinta sa era Nancy Pelosi, dar democrata nu era acasă, ci se afla la Washington.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Membră a congresului SUA, bătută în liftul clădirii în care locuiește. Agresorul a început să facă flotări, apoi a lovit-o cu pumnul în față și a fugit