Membrii unei comunităţi din Italia au strâns bani pentru familia unei românce moarte de leucemie

De Redactia Observator.
Publicat: 14.03.2021, 13:58.
Actualizat: 14.03.2021, 14:00

Amalia avea 45 de ani şi a fost răpusă de leucemie în Italia, după două luni în care boala s-a dezvoltat în mod necruţător, iar familia româncei depune acum eforturi pentru ca aceasta să fie îngropată în ţara natală.

Românca răpusă de leucemie în Italia avea un băiat de 18 ani

Românca răpusă de leucemie în Italia avea doar 45 de ani

Il Tirreno

Amalia, soţul ei şi fiul celor doi au aflat că femeia suferă de leucemie în luna ianuarie. Pentru ei au urmat două luni de coşmar, perioadă încheiată cu decesul româncei produs în cursul zilei de joi.

Conform Il Tirreno, ultima dorinţă a femeii a fost să fie înmormântată în ţara natală, astfel că familia face acum eforturi pentru a-i respecta dorinţa respectivă. În ajutorul lor au sărit membrii unei asociaţii din Italia, dar şi întreaga comunitate de români care trăieşte în provincia Pistoia, Amalia şi soţul ei trăind în oraşul Quarrata.

Românca răpusă de leucemie în Italia avea un băiat de 18 ani

În ajutorul familiei Amaliei au sărit în special alte românce care lucrează ca îngrijitoare în Italia, cum şi Amalia a făcut acelaşi lucru până să se îmbolnăvească. Iar într-o singură zi, cei care au sărit în ajutorul familiei Amaliei au reuşit să adune nu mai puţin de 2.500 de euro.

Banii ar urma să acopere o parte din costurile pentru repatrierea trupului neînsufleţit al femeii. Soţul româncei din Italia ar urma să însoţească sicriul cu trupul acesteia până în România. De altfel, din momentul în care a aflat că soţia lui este bolnavă, românul a renunţat la locul său de muncă pentru a avea grijă de aceasta. În urma Amaliei rămâne, pe lângă soţul îndurerat, un băiat de 18 ani.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri
ANIMAȚIE GRAFICĂ: Cum s-a produs accidentul cu 7 morți din Bacău. Altar de flori după tragedie: "Tremur toată, nu mai sunt bună de nimic"
1
Eveniment • pe 26.07 la 18:58

"Tată, spune-mi că e un vis". Acestea au fost primele cuvinte ale băiatului de 15 ani grav rănit în accidentul de ieri din Bacău. Din păcate, era realitatea cruntă. Şi-a pierdut sora, mama şi cele două bunici, iar viaţa lui atârnă acum de un fir de păr. A fost adus azi, de urgenţă, cu un elicopter SMURD, la un spital din Capitală. Între timp, apar informaţii noi şi despre filmul evenimentelor, despre care vă avertizăm că sunt cu puternic impact emoţional.