Antena Meniu Search
x

Membrii unei comunităţi din Italia au strâns bani pentru familia unei românce moarte de leucemie

Amalia avea 45 de ani şi a fost răpusă de leucemie în Italia, după două luni în care boala s-a dezvoltat în mod necruţător, iar familia româncei depune acum eforturi pentru ca aceasta să fie îngropată în ţara natală.

de Redactia Observator

la 14.03.2021, 14:00

Românca răpusă de leucemie în Italia avea un băiat de 18 ani
Românca răpusă de leucemie în Italia avea doar 45 de ani - Il Tirreno
  • Membrii comunităţii din Italia au adunat 2.500 de euro pentru familia româncei răpuse de leucemie.
  • Românca răpusă de leucemie, în Italia, avea un băiat de 18 ani.

Amalia, soţul ei şi fiul celor doi au aflat că femeia suferă de leucemie în luna ianuarie. Pentru ei au urmat două luni de coşmar, perioadă încheiată cu decesul româncei produs în cursul zilei de joi.

Conform Il Tirreno, ultima dorinţă a femeii a fost să fie înmormântată în ţara natală, astfel că familia face acum eforturi pentru a-i respecta dorinţa respectivă. În ajutorul lor au sărit membrii unei asociaţii din Italia, dar şi întreaga comunitate de români care trăieşte în provincia Pistoia, Amalia şi soţul ei trăind în oraşul Quarrata.

Românca răpusă de leucemie în Italia avea un băiat de 18 ani

În ajutorul familiei Amaliei au sărit în special alte românce care lucrează ca îngrijitoare în Italia, cum şi Amalia a făcut acelaşi lucru până să se îmbolnăvească. Iar într-o singură zi, cei care au sărit în ajutorul familiei Amaliei au reuşit să adune nu mai puţin de 2.500 de euro.

Banii ar urma să acopere o parte din costurile pentru repatrierea trupului neînsufleţit al femeii. Soţul româncei din Italia ar urma să însoţească sicriul cu trupul acesteia până în România. De altfel, din momentul în care a aflat că soţia lui este bolnavă, românul a renunţat la locul său de muncă pentru a avea grijă de aceasta. În urma Amaliei rămâne, pe lângă soţul îndurerat, un băiat de 18 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Membrii unei comunităţi din Italia au strâns bani pentru familia unei românce moarte de leucemie