Antena Meniu Search
x

Mercedes se alătură Nissan și Renault și pleacă din Rusia. Cine va prelua filialele industriale și de servicii

Mercedes-Benz a declarat miercuri că se va retrage de pe piața rusă și va vinde acțiunile filialelor sale industriale și de servicii financiare unui investitor local, scrie Reuters.

de Redactia Observator

la 26.10.2022, 12:20

mașini Mercedes în Sankt Petersburg
Mercedes se alăturiă Nissan și Renault și pleacă din Rusia. Cine va prelua filialele industriale și de servicii - Shutterstock (arhivă)

Nissan a înregistrat luna aceasta o pierdere de 687 de milioane de dolari în urma cesionării afacerilor sale din Rusia unei entități de stat pentru un euro, reflectând o mișcare anterioară a Renault, care și-a vândut participația majoritară în Avtovaz din Rusia pentru o rublă.

Mercedes-Benz Rusia a declarat că acțiunile filialelor locale vor fi vândute lanțului de dealeri auto Avtodom.

Directorul financiar al Mercedes, Harald Wilhelm, în timp ce prezenta rezultatele celui de-al treilea trimestru, a declarat că nu se așteaptă ca tranzacția să dea naștere la alte efecte semnificative în ceea ce privește profitabilitatea și poziția financiară a grupului, în afara celor raportate în trimestrele anterioare. "Finalizarea finală a tranzacției este supusă aprobării autorității și implementării condițiilor convenite prin contract", a adăugat el, potrivit Mediafax.

Atât Nissan, cât și Renault au inclus clauze de răscumpărare pe șase ani

Pe acelaşi subiect

Cotidianul rus Vedomosti a citat o sursă care a declarat că tranzacția cu Mercedes ar putea include o clauză similară.

Un purtător de cuvânt al Mercedes a declarat că participația de 15% deținută de companie la producătorul rus de camioane Kamaz nu va fi afectată de tranzacția preconizată și ar trebui să fie transferată către Daimler Truck în acest an, așa cum era planificat.

Avtodom a declarat că va selecta un partener tehnologic pentru a continua să opereze facilitățile de producție din zona industrială Esipovo, la nord-vest de Moscova, unde Mercedes-Benz are o fabrică.

Mercedes a suspendat producția în Rusia la începutul lunii martie

"Principalele priorități în convenirea termenilor tranzacției au fost maximizarea îndeplinirii obligațiilor față de clienții din Rusia, atât în ceea ce privește serviciile post-vânzare, cât și serviciile financiare, precum și păstrarea locurilor de muncă ale angajaților din cadrul diviziilor rusești ale companiei", a declarat Natalia Koroleva, CEO al Mercedes-Benz Rus, într-un comunicat.

Asociația Întreprinderilor Europene (AEB) a declarat că 9.558 de vehicule Mercedes au fost vândute în Rusia în perioada ianuarie-septembrie, în scădere cu 72,8% față de anul precedent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Mercedes se alătură Nissan și Renault și pleacă din Rusia. Cine va prelua filialele industriale și de servicii