Antena Meniu Search
x

Mercenarii Wagner au eliberat cel puțin 100 de prizonieri ucraineni într-un "mare schimb de Paşte"

Cel mai puternic grup de mercenari din Rusia, Wagner, a trimis cel puţin 100 de prizonieri de război ucraineni înapoi la forţele ucrainene, pentru a marca Paştele ortodox, potrivit unui videoclip postat duminică de fondatorul grupului, Evgheni Prigojin, transmite Reuters. Şeful de cabinet al preşedintelui Volodimir Zelenski, Andri Iermak, a declarat că 130 de prizonieri de război ucraineni au fost eliberaţi şi s-au întors acasă într-un "mare schimb de Paşte". Nu este clar câţi ruşi au fost trimişi înapoi.

de Redactia Observator

la 16.04.2023, 17:15

Cel puţin 100 de prizonieri de război ucraineni eliberați de grupul Wagner de Paște - Profimedia

"Pregătiţi-i pe toţi, hrăniţi-i şi daţi-le apă, verificaţi răniţii", poate fi auzit Prigojin spunând într-un videoclip postat pe Telegram de serviciul său de presă.

Apoi a fost prezentat un grup de prizonieri ucraineni cărora li s-a spus că vor fi predaţi forţelor ucrainene pentru a marca Paştele ortodox. "Sper că nu veţi cădea înapoi în mâinile noastre", le-a spus militarilor ucraineni un soldat înarmat al Wagner, înainte de a li se ordona să urce într-un camion, încărcând nişte pachete cu sticle de apă.

Peste 100 de bărbaţi, unii şchiopătând şi alţii căraţi pe targi de tovarăşii lor, au fost arătaţi făcându-şi drum în rând pe un drum plin de noroi, în timp ce un bărbat care stătea pe un tanc ţinea un steag alb.

Grupul Wagner din Rusia a îndepărtat treptat forţele ucrainene din Bahmut, în estul Ucrainei.Wagner pretinde acum că deţine controlul asupra majorităţii oraşului, deşi Ucraina a contestat în mod repetat afirmaţiile că forţele sale au fost aproape respinse.

Prigojin a fost arătat întâmpinând refugiaţii din oraş, inclusiv un băiat pe nume Vladimir, înainte de a fi evacuaţi. Oamenii păreau că dorm într-o pivniţă subterană înghesuită. Prigojin le-a împărţit copiilor batoane de ciocolată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Mercenarii Wagner au eliberat cel puțin 100 de prizonieri ucraineni într-un "mare schimb de Paşte"