Antena Meniu Search
x

Mersul pe apă nu mai este IMPOSIBIL! GALERIE FOTO

Mersul pe apă a fost dintotdeauna un vis al omului. Iată că oamenii pot experimenta această senzaţie odată cu deschiderea unuia dintre cele mai inedite proiecte realizate de un cunoscut artist american.

Mersul pe apă a fost dintotdeauna un vis al omului. Iată că oamenii pot experimenta această senzaţie odată cu deschiderea unuia dintre cele mai inedite proiecte realizate de un cunoscut artist american.

Este vorba despre o pasarelă plutitoare denumită "The Floating Piers/ Aleile plutitoare”, care uneşte două mici insule din regiunea italiană Lombardia, din zona lacului Iseo.

Astfel, vizitatorii pot călători de pe străzile oraşului Sulzano până pe insula Monte Isola, trecând şi pe micuţa insulă San Paolo, de pe lacul Iseo, plimbându-se pe o alee lungă de aproximativ 3 kilometri şi lată de 16 metri.

Mii de oameni au luat cu asalt noua instalaţie a lui Christo, un artist american de origine bulgară, în vârstă de 81 de ani, care a fost deschisă publicului în urmă cu două zile.

Instalaţia este realizată din peste 200.000 de cuburi îmbinate înfăşurate în nylon galben. Material încreţit, impermeabil, din nylon de culoarea şofranului a fost creat de o companie germană şi are capacitatea de a-şi schimba culoarea în funcţie de momentul zilei şi de vreme. Atunci când plouă, materialul se colorează cu pete portocalii lăsate de paşii trecătorilor.

Christo a avertizat că experienţa va fi precum mersul pe apă sau pe spatele unei balene. Artistul de origine bulgară este cunoscut şi pentru faptul că a înfăşurat în trecut Parlamentul German în material argintiu.

“De fapt este extrem de pictural, ca o pictură abstractă, dar se va modifica tot timpul”, a declarat cu privire la instalaţia sa, artistul american de origine bulgară, Christo.

Lucrul la acest proiect a început încă din noiembrie 2015, când au fost asamblate şi ancorate cuburile cu plăci de beton în jurul Lacului Iseo. Este vorba de cea de-a 23-a instalaţie de anvergură a artistului.

Artistul al cărui nume complet este Christo Javacheff şi soţia acestuia, care a murit în 2009, şi-au imaginat acest dig plutitor în urmă cu 46 de ani când au fost abordaţi de un istoric de artă din Argentina care a sugerat că bazinul râului Rio de la Plata ar putea fi amenajat în acest fel, dar proiectul a fost abandonat.

“Cred că este un record în istoria proiectelor speciale ale lui Christo pentru că el şi echipa sa au realizat-o în 22 de luni; în mod normal ar lua zeci de ani”, a declarat pentru The New York Times curatorul Germano Celant, şeful de proiect. “Aşa că aş spune că este un miracol italian şi american în acelaşi timp”.

Instalaţia “The Floating Piers” poate fi vizitată gratuit în perioada 18 iunie-3 iulie, după care va fi demontată şi reciclată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Mersul pe apă nu mai este IMPOSIBIL! GALERIE FOTO