Antena Meniu Search
x

Mesaj controversat al ministrului britanic al Sănătăţii prin care îndeamnă oamenii să nu cedeze în faţa virusului. "Să nu ne plecăm capul în fața lui"

Ministru sănătăţii din Marea Britanie, Sajid Javid a comis o gafă de proporţii după ce a scris într-o postare pe Twitter că oamenii nu trebuie să îşi plece capul în faţa coronavirusului.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 25.07.2021, 19:13

Sajid Javid ministrul britanic
Sajid Javid ministrul britanic - Profimedia

Sajid Javid a scris o postare prin care anunţa că s-a vindecat după ce a fost infectat cu coronavirus, transmite Mediafax. „Vaccinați-vă dacă nu ați făcut-o încă și să învățăm să trăim cu virusul, în loc să ne plecăm capul în fața lui”, a scris Javid pe Twitter, folosind un verb neobișnuit: „cower”, în traducere, „a-și pleca capul” sau „a se supune”. Tocmai din cauza acestui termen a izbucnit o controversă, mai ales cu opoziția, care l-a acuzat pe ministru că îi denigrează pe cei care respectă regulile. 

Numărul cazurilor în Mare Britanie, în continuă creştere

„A fost o alegere greșită a cuvintelor și îmi cer sincer scuze”, a scris apoi Javid, explicând că sensul mesajului său a fost să-și exprime recunoștința față de vaccinurile care ajută mult în lupta împotriva virusului. „La fel ca mulți alții, i-am pierdut pe cei dragi din cauza acestui virus teribil și nu i-aș diminua niciodată efectul”, a scris duminică succesorul lui Matt Hancock într-un nou tweet.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Mesaj controversat al ministrului britanic al Sănătăţii prin care îndeamnă oamenii să nu cedeze în faţa virusului. "Să nu ne plecăm capul în fața lui"