Antena Meniu Search
x

Mesajul misterios găsit într-o sticlă de un localnic din Noua Zeelandă. Pescarul a crezut, inițial, că a dat peste un gunoi

Un mesaj într-o sticlă a ajuns pe plaja Ninety Mile, în Noua Zeelandă, săptămâna trecută, după ce a plutit mai multe luni pe ocean, scrie greekcitytimes.com.

de Redactia Observator

la 16.05.2021, 17:04

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Shutterstock

Ken Fergusson, locuitor în Noua Zeelandă, a găsit sticla pe plaja Ninety Mile, pe coasta de vest în Insula de Nord. La prima vedere, pescarul a crezut că sticla de vin este alt gunoi. 

Îngrijorat de faptul că "cineva ar putea să calce pe ea şi să o spargă", Ken a spus că a luat sticla şi a aruncat-o în spatele camionului său pentru a putea să o arunce la gunoi când ajungea acasă. Mai târziu, când a luat sticlă să o arunce, a observat că înăuntru se afla o carte de vizită pe care scria "Căpitanul John Karavolos, Master Mariner". 

A sunat la numărul indicat. "Captain John Karavolos" era un nume care însemna evident ceva pentru femeia din Grecia care a răspuns la telefon. Femeia nu vorbea engleza iar Fergusson nu ştia greacă, aşa că nu a s-a ajuns la nicio concluzie. "Aveam doar o voce de femeie. Ea nu putea vorbi engleză şi eu nu vorbeam greacă". 

Fără să renunţe, Fergusson a încercat la adresa de email de pe card. Acum câteva zile, el a primit răspuns chiar de la căpitanul John Karavolos. 

În mesajul său, căpitanul Karavolos povesteşte că, în urmă cu 12 luni când era în călătorie între Australia şi China, a pus mesajul în sticlă şi a închis-o cu un dop. 

Oceanograful de la NIWA dr. Phil Sutton a afirmat că este mai probabil ca sticla să fi căzut în ocean, în emisfera sudică. "Orice obiect care pluteşte este condus de vânt dar şi de curenţii oceanului. De fapt, emisferele sunt destul de bine separate", a spus dr. Sutton. 

Mesajul lui Fergusson se află în siguranţă, la Awanui School.

Directoarea şcolii, Margy Stratton, a spus că misteriosul cadou a stârnit interes printre elevi. 

"Puteai să-ţi dai seama după vocile şi feţele lor că este ceva interesant despre care puteau învăţa", a spus ea. 

Captain Karavolos crede că data şi locaţia expedierii sticlei pot fi uşor scrise pe spatele cărţii de vizită. Elevii de la Awanui School plănuiesc să deschidă sticla în curând pentru a afla.

Cel mai vechi mesaj din lume închis într-o sticlă a fost găsit de o familie din Perth la aproape 132 de ani de când a fost aruncată în mare. 

Experţii au confirmat că mesajul, care a fost găsit pe o plajă din vestul Australiei, era unul autentic de pe vasul german "Paula", datat 12 iunie 1886. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Mesajul misterios găsit într-o sticlă de un localnic din Noua Zeelandă. Pescarul a crezut, inițial, că a dat peste un gunoi