Antena Meniu Search
x

Video Mesajul Papei Francisc la început de an: ”Mai multă pace în 2021”

Să fie pace şi să rămânem aproape de semenii noştri. Este mesajul transmis de Papa Francisc la început de an. Apariţia Suveranul Pontif spulberă îngrijorările lumii întregi. Chinuit de o criză de sciatică, a anunţat în ultima zi a lui 2020 că nu va oficia nici slujba de Anul Nou, nici pe cea de a doua zi. 

de Redactia Observator

la 02.01.2021, 20:53

Vezi și
  • Mesajul transmis de Papa Francisc la început de an este unul al păcii și apropierii de semenii noștri.

De la alegerea sa, în 2013, este pentru prima dată când Papa Francisc a lipsit de la cele două ceremonii.

”Evenimentele dureroase care au marcat omenirea anul trecut, în special pandemia, ne-au învăţat cât de multă nevoie este să fim aplecaţi către problemele apropiaţilor noştri. Această atitudine conduce spre pace, pentru că favorizează construcţia unei societăţi bazată pe relaţii frăţeşti. Fiecare dintre noi, bărbaţi şi femei ai acestor vremuri, trebuie să facă pace!”, a transmis Papa Francisc.

Papa Francisc, absent de la slujbele de sfârșit și început de an

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, a anunțat că din cauza durerilor sciatice, Papa Francisc nu poate celebra Te Deum și Liturghia de Anul Nou, dar va conduce, în prima zi a noului an, rugăciunea „Îngerul Domnului” din biblioteca Palatului Apostolic.

Primele Vecernii și Te Deum au fost conduse de cardinalul Giovanni Battista Re, în timp ce Liturghia din 1 ianuarie 2021 de cardinalul Pietro Parolin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Mesajul Papei Francisc la început de an: ”Mai multă pace în 2021”