Antena Meniu Search
x

Crăciunul, „sechestrat de consumerism”. Papa Francisc, mesaj de sărbători pentru credincioşii din întreaga lume

Papa Francisc deplânge situația actuală din lume și spune că oamenii s-au lăsat pradă consumerismului. El a făcut un apel către credincioși să profite de zilele următoare pentru a-i ajuta pe cei nevoiași.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 21.12.2020, 19:50

Papa Francisc oferă binecuvântarea în timpul slujbei Angelus
Papa Francisc oferă binecuvântarea în timpul slujbei Angelus - Hepta
  • Suveranul pontif spune că e timpul să nu ne mai plângem de ceea ce pandemia ne împiedică să realizăm
  • Papa Francisc, mesaj pentru marinarii blocați de pandemie pe mare

Papa Francisc a oficiat rugăciunea duminicală Angelus în fața pieței Sfântul Petru și a transmis credincioșilor că este timpul să nu ne mai plângem de „ceea ce pandemia ne împiedică să realizăm”, ci „să facem ceva pentru cei care au mai puțin”.

Nu al nu ştiu câtelea cadou pentru noi sau pentru prietenii noştri, ci pentru un nevoiaş la care nimeni nu se gândeşte. Să nu ne lăsăm pradă consumerismului, de ideea că trebuie să cumpărăm cadouri, de această frenezie de a face lucrurile. Ceea ce contează este Iisus. Consumerismul, fraţi şi surori, ne-a sechestrat Crăciunul”, a spus Papa Francisc.

Papa Francisc, mesaj pentru marinarii blocați de pandemie pe mare

Papa i-a reamintit și pe marinarii din întreaga lume care sunt blocaţi pe navele lor şi care nu se pot întoarce acasă din cauza pandemiei.

Se estimează că aproape 400.000 de angajaţi ai marinei, a reamintit papa, sunt blocaţi pe navele lor, dincolo de limita contractelor şi nu se pot întoarce acasă.

De aceea, el a cerut guvernelor „să facă tot posibilul pentru ca ei să se poată întoarce acasă la cei dragi”.

Papa Francisc va începe joi slujbele de Crăciun, cu sfânta liturghie din noaptea de Ajun, tradiţional nocturnă dar care anul acesta a fost devansată la ora 19:30 (18:30 GMT), pentru a respecta interdicţia de circulaţie impusă în Italia începând cu ora 22:00.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Crăciunul, „sechestrat de consumerism”. Papa Francisc, mesaj de sărbători pentru credincioşii din întreaga lume