Antena Meniu Search
x

Video Micuța Ayşe a așteptat 7 ore să fie scoasă de sub dărâmături, după cutremur. Salvatorii turci au vorbit tot timpul cu fetița prinsă între bucățile din beton

Ayşe Kübra Güneş, o fetiță de doar 5 anișori, a continuat să-și țină strâns de mână tatăl, chiar și după ce salvatorii au tras-o în suguranță de sub dărâmături. Copila a așteptat 7 ore să fie scoasă de sub bucățile din beton, după ce blocul de șase etaje în care locuia cu familia, în orașul turc Kahramanmaraș, s-a prăbușit în urma cutremului devastator de duminică noapte.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 07.02.2023, 13:26

Vezi și

Potrivit agenției de presă turcești IHA, fetița de 5 ani locuia împreună cu fratele și părinții ei într-un bloc cu 6 etaje din orașul Kahramanmaraș, puternic afectat de cutremurul de 7,8 pe Richter care a lovit regiunea în noaptea de duminică spre luni. 

Ayşe a așteptat 7 ore să fie scoasă de sub dărâmături

Dacă părinții și fratele au reușit să se salveze, în urma prăbușirii clădirii, micuța Ayșe a rămas blocată sub dărâmături. Mama ei, profesoară, a reușit să transmită un mesaj colegilor ei de la școală, care, împreună cu echipele de prima-ajutor, au ajutat la localizarea fetiței.

Ajunși acolo, salvatorii au avut grijă ca micuța Ayșe să rămână calmă, iar după șapte ore au reușit să o scoată afară și să o ducă la spital. Momentul emoționant în care fetița își vede din nou tatăl a fost filmat și transmis de televiziunile din Turcia. 

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Aproape 5.000 de morți și peste 20.000 de răniți, după cutremurele din Turcia și Siria

Bilanţul, încă provizoriu, al cutremurelor care au devastat Turcia şi Siria a ajuns la aproape 5.000 de morţi şi peste 20.000 de răniţi.

Localităţi întregi şi peste 6.000 de clădiri au fost făcute una cu pământul

Numărul morților  din Turcia a crescut la cel puțin 3.381, marți în jurul orei 9:45, ora locală, a declarat Orhan Tatar, un oficial al agenției de gestionare a dezastrelor din țară, potrivit CNN. De asemenea, au fost raportate cel puțin 20.426 de răniți, potrivit Tatar. 

Până acum, 11.000 de clădiri au fost raportate avariate în Turcia. 

În Siria, numărul morților a crescut la 1.509 în zonele controlate de guvern și de opoziție. Cel puțin 3.548 de persoane au fost, de asemenea, rănite în Siria, potrivit oficialilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Micuța Ayşe a așteptat 7 ore să fie scoasă de sub dărâmături, după cutremur. Salvatorii turci au vorbit tot timpul cu fetița prinsă între bucățile din beton