Antena Meniu Search
x
LIVE

Cutremur în Turcia, urmat de 18 replici. Momentul în care clădirile se prăbuşesc, pista unui aeroport s-a rupt, o autostradă e distrusă total. Castel vechi de sute de ani, prăbușit în Gaziantep

Cutremur în Turcia şi Siria. Sute de oameni au murit și alte câteva mii au fost rănite după un cutremur uriaș de 7,8 pe Richter care a lovit sudul Turciei, lângă granița cu Siria. Cel puțin 18 replici cu o magnitudine de peste 4 au fost înregistrate, relatează CNN. Aproape 2000 de clădiri s-au prăbuşit doar în Turcia. Imagini terifiante cu momentul în care blocuri şi case ajung mormane de moloz au fost filmate de martori şi s-au viralizat pe reţelele de socializare. Potrivit USGS bilanţul final al morţilor ar putea ajunge la 10.000

De Redactia Observator la 06.02.2023, 12:01
Vezi și

Peste 600 de persoane au murit și alte câteva mii au fost rănite în Turcia și Siria, după ce un puternic cutremur cu magnitudinea 7,8 a lovit sudul Turciei luni dimineață, la ora 3.17. Cutremurul, unul dintre cele mai puternice din ultimii 100 de ani în regiune, a avut epicentrul la 23 de kilometri est de oraşul Nurdagi, provincia Gaziantep, la o adâncime de 24,1 kilometri potrivit Serviciului de Monitorizare Geologică al SUA (USGS).

Cel puțin 18 replici cu o magnitudine de peste 4 au fost înregistrate în regiune, inclusiv în Liban și Israel. Şi în România au fost înregistrate 4 cutremure în mai puţin de două ore. Cel mai mare a avut magnitudinea 4,6 pe scara Richter..

Agenția de dezastre a Turciei a cerut ajutor de la comunitatea internațională. Turcii desfășoară ample operațiuni de căutare și salvare, îngreunate însă de ninsoare şi temperaturile reci. În mai multe orașe nu funcţionează serviciile de internet şi telefonie iar în oraşul Malatya a început să ningă, în timp ce salvatorii sapă printre dărâmături. Pista aeroportului Hatay a fost avariată iar zborurile au fost oprite. O autostradă din regiune a fost complet distrusă. Un deputat turc este prins sub dărâmături în Adiyaman. Iar un castel vechi de sute de ani din Gaziantep s-a prăbușit.

Pe acelaşi subiect

 

18 replici înregistrate după puternicul cutremur din Turcia

Cel puțin 18 replici cu o magnitudine de peste 4 au fost înregistrate potrivit USGS. Şapte cutremure au avut o magnitudine de peste 5. Cea mai puternică replică de până acum a fost înregistrată la doar 11 minute după primul cutremur și a avut o magnitudine de 6,7. Experții spun că este posibil ca replicile puternice să continue în orele și chiar zilele următoare.

Cel puțin 670 de persoane au murit în Turcia și Siria în urma cutremurului

În Siria, cel puțin 386 de persoane au murit, 239 dintre ei în regiunile Alep, Hama, Latakia și Tartus, a anunţat televiziunea de stat siriană. Grupul Căștile Albe, cunoscut oficial ca Apărarea Civilă a Siriei, a raportat alte cel puțin 147 de morți în zonele controlate de rebeli din nord-vestul Siriei. În Turcia, cel puțin 284 de persoane au murit și peste 2.323 de persoane au fost rănite, a declarat vicepreședintele turc Fuat Oktay.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Cutremur în Turcia, urmat de 18 replici. Momentul în care clădirile se prăbuşesc, pista unui aeroport s-a rupt, o autostradă e distrusă total. Castel vechi de sute de ani, prăbușit în Gaziantep