Antena Meniu Search
x

Migrația, o problemă tot mai mare pentru Germania. Ministrul de Interne nu exclude reintroducerea controlalelor la frontieră

Ministrul german de Interne, Nancy Faeser, a declarat că guvernul se va abţine deocamdată de la instaurarea de controale staţionare la frontiera cu Polonia pentru a reglementa intrările neautorizate, pe fondul unei dezbateri naţionale permanente în Germania cu privire la migraţie, potrivit DPA. Ea a adăugat, totuşi, că nu a exclus însă această opţiune, conform Agerpres.

de Redactia Observator

la 27.05.2023, 21:45

Migrația, o problemă tot mai mare pentru Germania. Ministrul de Interne nu exclude reintroducerea controlalelor la frontieră - Profimedia

"Guvernul federal continuă să monitorizeze cu atenţie evoluţiile la frontiere", a declarat pentru DPA un purtător de cuvânt al ministerului lui Faeser.

Berlinul are în vedere reintroducerea temporară a controalelor la frontierele interne pe alte secţiuni ale graniţelor Germaniei în ultimă instanţă, a adăugat purtătorul de cuvânt. A existat o dezbatere politică aprinsă cu privire la numărul crescut al migranţilor fără acte de identitate care au sosit în Germania în ultimele luni. La un summit naţional privind refugiaţii care a avut loc la Berlin la 10 mai, guvernul federal şi guvernele de landuri au fost de acord să introducă doar controale staţionare, dacă este absolut necesar.

Germania a menţinut astfel de controale la frontieră de-a lungul frontierei sale cu Austria din 2015, când zeci de mii de oameni au ajuns în Europa de Vest pe ruta balcanică. Dar celelalte graniţe ale Germaniei, inclusiv cele cu Polonia şi Republica Cehă, sunt verificate numai prin controale aleatorii la faţa locului şi alte măsuri.

Miniştrii de interne ai landurilor germane estice Brandenburg şi Saxonia face presiuni pentru ca Faeser să pună în aplicare controale la frontierele cu Polonia şi Republica Cehă, care au fost de asemenea puncte de trecere pentru migranţii ce s-au îndreptat spre Germania. Datele oficiale arată că intrările neautorizate prin Polonia s-au înmulţit semnificativ. Din ianuarie până în martie anul acesta, au fost înregistrate 4.013 cazuri, înaintea Austriei, cu 3.674 de cazuri. În aprilie, 2.427 de persoane au intrat în Germania prin Polonia şi 1.298 prin Austria.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Migrația, o problemă tot mai mare pentru Germania. Ministrul de Interne nu exclude reintroducerea controlalelor la frontieră